1/ John Frusciante
Hij kwam, zag, was even van de wereld weg vanwege een heroïneverslaving, maar overwon toch: de gitarist die tot eind 2008 de snaren beroerde bij Red Hot Chili Peppers.

2/ Slash
Nadat Guns N' Roses uit elkaar ging, kon de man met de hoge hoed nooit meer hetzelfde succes halen, maar hier krijgt hij toch stek 2. Met dank aan Sweet Child of Mine, durven we te vermoeden.

3/ Matt Bellamy
De frontman, songschrijver en gitarist van Muse mag ook op het podium - blijkbaar zijn de luisteraars van BBC 6 niet vies van wat bombast.

4/ Johnny Marr
De man die het geluid van The Smits bepaalde, valt dan weer net buiten de top drie, al is hij wellicht de meest invloedrijke gitarist die Groot-Brittannië de laatste dertig jaar voortbracht.

5/ Tom Morello
De 'Kijk mama, zonder handen'-aanpak van de gitarist van Rage Against The Machine weet ook vele Britten te bekoren.

6/ Kirk Hammett
Oftewel: Hij Die Sneller Kan Soleren Dan Zijn Schaduw. De fans van Metallica, of van metal in het algemeen, stemden Hammett naar plaats 6.

7/ Johnny Greenwood
Thom Yorke mag dan bij Radiohead de meeste aandacht krijgen, de inbreng van Greenwood is nauwelijks te overschatten.

8/ Prince
Pas op plaats 8 krijgen we de eerste gitarist die geen deel uitmaakt van een groep, Prince - een man die eigenlijk een groep op zichzelf is.

9/ Jack White
De helft van The White Stripes, die met zijn riff voor Seven Nation Army tot in voetbalstadions over de hele wereld raakte, en dus ook in deze lijst.

10/ Peter Buck

The Edge van U2 kreeg geen plaatsje in de top 10, zijn generatiegenoot van bij R.E.M. raakte er wel net in.

1/ John Frusciante Hij kwam, zag, was even van de wereld weg vanwege een heroïneverslaving, maar overwon toch: de gitarist die tot eind 2008 de snaren beroerde bij Red Hot Chili Peppers. 2/ Slash Nadat Guns N' Roses uit elkaar ging, kon de man met de hoge hoed nooit meer hetzelfde succes halen, maar hier krijgt hij toch stek 2. Met dank aan Sweet Child of Mine, durven we te vermoeden. 3/ Matt Bellamy De frontman, songschrijver en gitarist van Muse mag ook op het podium - blijkbaar zijn de luisteraars van BBC 6 niet vies van wat bombast. 4/ Johnny Marr De man die het geluid van The Smits bepaalde, valt dan weer net buiten de top drie, al is hij wellicht de meest invloedrijke gitarist die Groot-Brittannië de laatste dertig jaar voortbracht. 5/ Tom Morello De 'Kijk mama, zonder handen'-aanpak van de gitarist van Rage Against The Machine weet ook vele Britten te bekoren. 6/ Kirk Hammett Oftewel: Hij Die Sneller Kan Soleren Dan Zijn Schaduw. De fans van Metallica, of van metal in het algemeen, stemden Hammett naar plaats 6. 7/ Johnny Greenwood Thom Yorke mag dan bij Radiohead de meeste aandacht krijgen, de inbreng van Greenwood is nauwelijks te overschatten. 8/ Prince Pas op plaats 8 krijgen we de eerste gitarist die geen deel uitmaakt van een groep, Prince - een man die eigenlijk een groep op zichzelf is. 9/ Jack White De helft van The White Stripes, die met zijn riff voor Seven Nation Army tot in voetbalstadions over de hele wereld raakte, en dus ook in deze lijst. 10/ Peter Buck The Edge van U2 kreeg geen plaatsje in de top 10, zijn generatiegenoot van bij R.E.M. raakte er wel net in.