Het is nooit te laat voor een carrièreswitch moet de 65-jarige David Lynch gedacht hebben. Naast cinefiele films draaien, klust de man nog bij als televisieregisseur, meditatiemeester, amateur-meteoroloog, acteur en nu ook als muzikant.

De regisseur van filmparels als "Blue Velvet" en "Mulholland Drive" werkte al samen met componist Angelo Badalamenti ("Twin Peaks"), de Poolse pianist Marek Zebrowski ("Inland Empire"), Sparklehorse en Danger Mouse ("Dark Night of the Soul"), maar komt nu af met zijn eigen project. Een dancepopalbum met de titel Crazy Clown Time.

Lynch schreef en produceerde de 14 nummers op het album zelf en omschrijft de muziek als moderne blues: "Alle nummers zijn begonnen met jams die uiteindelijk een vorm gevonden hebben. Daarna kwamen de woorden." Hij zingt ook zelf en speelt gitaar

De opnames voor de plaat duurden verschillende maanden. Op het openingsnummer "Pinky's Dream" krijgt de cineast de vocale steun van Karen O, de charismatische zangeres van de Newyorkse groep Yeah Yeah Yeahs. De recensenten waren in elk geval lovend toen eind 2010 al de tracks "Good Day Today" en "I know" uitkwamen.

Crazy Clown Time komt uit op 7 november. (TS/DB)

Het is nooit te laat voor een carrièreswitch moet de 65-jarige David Lynch gedacht hebben. Naast cinefiele films draaien, klust de man nog bij als televisieregisseur, meditatiemeester, amateur-meteoroloog, acteur en nu ook als muzikant. De regisseur van filmparels als "Blue Velvet" en "Mulholland Drive" werkte al samen met componist Angelo Badalamenti ("Twin Peaks"), de Poolse pianist Marek Zebrowski ("Inland Empire"), Sparklehorse en Danger Mouse ("Dark Night of the Soul"), maar komt nu af met zijn eigen project. Een dancepopalbum met de titel Crazy Clown Time. Lynch schreef en produceerde de 14 nummers op het album zelf en omschrijft de muziek als moderne blues: "Alle nummers zijn begonnen met jams die uiteindelijk een vorm gevonden hebben. Daarna kwamen de woorden." Hij zingt ook zelf en speelt gitaar De opnames voor de plaat duurden verschillende maanden. Op het openingsnummer "Pinky's Dream" krijgt de cineast de vocale steun van Karen O, de charismatische zangeres van de Newyorkse groep Yeah Yeah Yeahs. De recensenten waren in elk geval lovend toen eind 2010 al de tracks "Good Day Today" en "I know" uitkwamen. Crazy Clown Time komt uit op 7 november. (TS/DB)