Het was voor de derde keer op rij dat de rockband uit Sheffield, de Arctic Monkeys, de award voor beste band in ontvangst mochten nemen. Zij haalden het van de boysband One Direction, dé idolen van de Britse tieners. Arctic Monkes viel een tweede keer in de prijzen voor hun album 'AM', dat verkozen werd tot beste Britse album. Alex Turner en de zijnen mochten ook de BRITs aftrappen met een optreden, ze brachten 'R U Mine?'.

David Bowie, die in 2013 met 'The Next Day' zijn vierentwintigste album uitbracht, kreeg de award voor beste Britse zanger. In 1984 kreeg hij die titel al voor een eerste keer. Bowie, die al jaren discreet in New York woont, was niet aanwezig om de award op te halen. Het Britse topmodel Kate Moss mocht de honneurs waarnemen en las ook zijn bedankingsspeech voor. In die speech bedankte hij iedereen voor de award en riep hij Schotland op om bij Groot-Brittannië te blijven.

Ellie Goulding ging met de award voor beste Britse zangeres lopen, beste single was voor Rudimental met 'Waiting All Night'. Bastille werd beloond als beste doorbraak en Daft Punk kreeg de award voor beste groep internationaal. Tot slot vielen ook Bruno Mars en Lore in de prijzen als respectievelijk beste man en beste vrouw internationaal. Internationale sterren als Beyoncé en Katy Perry gaven het beste van zichzelf tijdens de show. (AB)

Het was voor de derde keer op rij dat de rockband uit Sheffield, de Arctic Monkeys, de award voor beste band in ontvangst mochten nemen. Zij haalden het van de boysband One Direction, dé idolen van de Britse tieners. Arctic Monkes viel een tweede keer in de prijzen voor hun album 'AM', dat verkozen werd tot beste Britse album. Alex Turner en de zijnen mochten ook de BRITs aftrappen met een optreden, ze brachten 'R U Mine?'.David Bowie, die in 2013 met 'The Next Day' zijn vierentwintigste album uitbracht, kreeg de award voor beste Britse zanger. In 1984 kreeg hij die titel al voor een eerste keer. Bowie, die al jaren discreet in New York woont, was niet aanwezig om de award op te halen. Het Britse topmodel Kate Moss mocht de honneurs waarnemen en las ook zijn bedankingsspeech voor. In die speech bedankte hij iedereen voor de award en riep hij Schotland op om bij Groot-Brittannië te blijven.Ellie Goulding ging met de award voor beste Britse zangeres lopen, beste single was voor Rudimental met 'Waiting All Night'. Bastille werd beloond als beste doorbraak en Daft Punk kreeg de award voor beste groep internationaal. Tot slot vielen ook Bruno Mars en Lore in de prijzen als respectievelijk beste man en beste vrouw internationaal. Internationale sterren als Beyoncé en Katy Perry gaven het beste van zichzelf tijdens de show. (AB)