David Bowie is in de pen gekropen voor de muzikale invulling van de nieuwe zesdelige tv-reeks 'The Last Panthers', een co-productie van het Britse Sky en het Franse Canal+. Een eerste fragment van de themasong, die telkens aan het begin van een nieuwe aflevering zal terugkomen, werd vrijgegeven. 'Ik was op zoek naar een muziekicoon uit mijn jeugdjaren en kreeg een God', zegt regisseur Johan Renk. 'Bowie's bijdrage was precies, vol overgave en merkwaardig'. Renk omschrijft de nieuwe Bowie-song als 'donker, zwoel, mooi en sentimenteel.'

Voor The Thin White Duke is het de eerste keer in 20 jaar dat hij nog eens muziek schreef voor een film- of tv-productie. Zijn laatste wapenfeit dateert al van 1995. Toen pende hij 'I'm afraid of Americans' voor 'Showgirls'.

David Bowie is in de pen gekropen voor de muzikale invulling van de nieuwe zesdelige tv-reeks 'The Last Panthers', een co-productie van het Britse Sky en het Franse Canal+. Een eerste fragment van de themasong, die telkens aan het begin van een nieuwe aflevering zal terugkomen, werd vrijgegeven. 'Ik was op zoek naar een muziekicoon uit mijn jeugdjaren en kreeg een God', zegt regisseur Johan Renk. 'Bowie's bijdrage was precies, vol overgave en merkwaardig'. Renk omschrijft de nieuwe Bowie-song als 'donker, zwoel, mooi en sentimenteel.'Voor The Thin White Duke is het de eerste keer in 20 jaar dat hij nog eens muziek schreef voor een film- of tv-productie. Zijn laatste wapenfeit dateert al van 1995. Toen pende hij 'I'm afraid of Americans' voor 'Showgirls'.