TV On The Radio, de experimentele lievelingen van de Amerikaanse muziekpers, houden nog steeds een sabbatjaar. Maar dat wil duidelijk niet zeggen dat de groepsleden op hun dooie gemak aan het zwembad vertoeven. Zanger Tunde Adebimpe is te horen op het laatste album van Massive Attack, van zanger/gitarist Kyp Malone wisten we al dat hij zich bezighoudt met z'n Rain Machine en nu laat Dave Sitek weten onder nom de plume Maximum Balloon aan een solo-project te werken.

Dave Sitek is naast multi-instrumentalist bij TV On The Radio ook een gewaardeerd producer. Hij producete alle albums van z'n eigen band en van Yeah Yeah Yeahs en zat ook bij de debuutplaten van Britse mathrockers Foals en Scarlet Johansson aan het controlepaneel.

Op zijn eerste solo-album, dat 'ergens in augustus' beschikbaar zal zijn, doen verschillende gastzangers en zangeressen mee. De Maximum Balloon laat wel nog niet los wie die gaststemmen dan wel mogen zijn, noch of we ons aan door helium dichtgeknepen stembanden moeten verwachten. We moeten het dus voorlopig stellen met het heuglijke nieuws dat er een album komt.

Jan Walraven

TV On The Radio, de experimentele lievelingen van de Amerikaanse muziekpers, houden nog steeds een sabbatjaar. Maar dat wil duidelijk niet zeggen dat de groepsleden op hun dooie gemak aan het zwembad vertoeven. Zanger Tunde Adebimpe is te horen op het laatste album van Massive Attack, van zanger/gitarist Kyp Malone wisten we al dat hij zich bezighoudt met z'n Rain Machine en nu laat Dave Sitek weten onder nom de plume Maximum Balloon aan een solo-project te werken. Dave Sitek is naast multi-instrumentalist bij TV On The Radio ook een gewaardeerd producer. Hij producete alle albums van z'n eigen band en van Yeah Yeah Yeahs en zat ook bij de debuutplaten van Britse mathrockers Foals en Scarlet Johansson aan het controlepaneel. Op zijn eerste solo-album, dat 'ergens in augustus' beschikbaar zal zijn, doen verschillende gastzangers en zangeressen mee. De Maximum Balloon laat wel nog niet los wie die gaststemmen dan wel mogen zijn, noch of we ons aan door helium dichtgeknepen stembanden moeten verwachten. We moeten het dus voorlopig stellen met het heuglijke nieuws dat er een album komt. Jan Walraven