Het Britse electroduo Rick Smith en Karl Hyde en de excentrieke regisseur Danny Boyle zijn geen onbekenden voor elkaar. Underworld werkte al samen met de Oscarwinnaar voor diens doorbraakfilm Trainspotting uit 1996. De soundtrack zorgde er tevens voor dat hun Born Slippy een wereldwijde hit werd. Nadien improviseerden de muzikanten nog een soundtrack bij Boyles laatste film Sunshine uit 2007 en het theaterstuk Frankenstein dat dit jaar in première ging.

Naast Underworld en Elbow zullen ook nog andere Britse muzikanten een rol krijgen in het Olympische spektakel. Damon Albarn en Jamie Hewlett van Gorillaz nemen alvast deel aan een culturele olympiade. De drie uur durende openingsceremonie van Londen 2012 vindt plaats op 27 juli. (TG)

Bekijk hier nog eens Underworlds speciale NUXX-versie van Born Slippy die Boyle monteerde op beelden uit Trainspotting:

Het Britse electroduo Rick Smith en Karl Hyde en de excentrieke regisseur Danny Boyle zijn geen onbekenden voor elkaar. Underworld werkte al samen met de Oscarwinnaar voor diens doorbraakfilm Trainspotting uit 1996. De soundtrack zorgde er tevens voor dat hun Born Slippy een wereldwijde hit werd. Nadien improviseerden de muzikanten nog een soundtrack bij Boyles laatste film Sunshine uit 2007 en het theaterstuk Frankenstein dat dit jaar in première ging. Naast Underworld en Elbow zullen ook nog andere Britse muzikanten een rol krijgen in het Olympische spektakel. Damon Albarn en Jamie Hewlett van Gorillaz nemen alvast deel aan een culturele olympiade. De drie uur durende openingsceremonie van Londen 2012 vindt plaats op 27 juli. (TG) Bekijk hier nog eens Underworlds speciale NUXX-versie van Born Slippy die Boyle monteerde op beelden uit Trainspotting: