Na acht jaar stilte, dropt de Ierse Damien Rice een nieuwe plaat. My Favourite Faded Fantasy wordt op 10 november gelanceerd, maar de singer-songwriter liet al drie nummers op zijn publiek los in afwachting van het comebackalbum. Onze muziekrecensent woonde zijn soloconcert in Brussel bij en stelde vast dat hij na acht jaar nog steeds ontzettend populair is.

Over zijn samenwerking met producent Rick Rubin zei Rice dat hij het gevoel dat hij 'zijn ziel bloot kon leggen en zichzelf kon zijn.'

De 40-jarige Rice blijft de bezinger van moeizame relaties en gebroken harten. Beluister 'I Don't Want to Change You', titelnummer 'My Favourite Faded Fantasy' en 'The Greatest Bastard' hieronder. (LP)

Damien Rice over zijn nieuwe album.

Na acht jaar stilte, dropt de Ierse Damien Rice een nieuwe plaat. My Favourite Faded Fantasy wordt op 10 november gelanceerd, maar de singer-songwriter liet al drie nummers op zijn publiek los in afwachting van het comebackalbum. Onze muziekrecensent woonde zijn soloconcert in Brussel bij en stelde vast dat hij na acht jaar nog steeds ontzettend populair is.Over zijn samenwerking met producent Rick Rubin zei Rice dat hij het gevoel dat hij 'zijn ziel bloot kon leggen en zichzelf kon zijn.' De 40-jarige Rice blijft de bezinger van moeizame relaties en gebroken harten. Beluister 'I Don't Want to Change You', titelnummer 'My Favourite Faded Fantasy' en 'The Greatest Bastard' hieronder. (LP)Damien Rice over zijn nieuwe album.