Als Damien Rice op het podium staat, valt er altijd iets te beleven. Zijn concerten zijn doorgaans zo intens dat hij zijn publiek dronken van ontroering achterlaat. Op zondag 26 oktober zakt de fijnbesnaarde Ierse artiest opnieuw af naar Brussel: in het intieme kader van het Koninklijk Circus. Dat is vijf dagen vóór de release van zijn nieuwe langverwachte album 'My Favourite Faded Fantasy', de eerste in acht jaar tijd.

Rice beschikt over een zeer trouwe fanbase. Dat heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn sterke debuutplaat 'O', dat primus eindigde in menig eindejaarslijstje met beste albums van 2002. Vier jaar later kwam hij mogelijk nog straffer uit de hoek met '9'. Daarop stond onder meer het muzikale pareltje '9 Crimes', een krop-in-de-keelduet met Lisa Hannigan

In het Koninklijk Circus krijgt u allicht meerdere voorproefjes van zijn nieuw plaatwerk. De voorverkoop start op vrijdag 19 september.

Als Damien Rice op het podium staat, valt er altijd iets te beleven. Zijn concerten zijn doorgaans zo intens dat hij zijn publiek dronken van ontroering achterlaat. Op zondag 26 oktober zakt de fijnbesnaarde Ierse artiest opnieuw af naar Brussel: in het intieme kader van het Koninklijk Circus. Dat is vijf dagen vóór de release van zijn nieuwe langverwachte album 'My Favourite Faded Fantasy', de eerste in acht jaar tijd.Rice beschikt over een zeer trouwe fanbase. Dat heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn sterke debuutplaat 'O', dat primus eindigde in menig eindejaarslijstje met beste albums van 2002. Vier jaar later kwam hij mogelijk nog straffer uit de hoek met '9'. Daarop stond onder meer het muzikale pareltje '9 Crimes', een krop-in-de-keelduet met Lisa HanniganIn het Koninklijk Circus krijgt u allicht meerdere voorproefjes van zijn nieuw plaatwerk. De voorverkoop start op vrijdag 19 september.