Er was afgelopen weekend nogal wat commotie ontstaan na het allerlaatste, penibele Linkerwoofer-concert van Daan, die er al na een half uur een punt achter zette. 'Groepen hebben ook hun eigen karakter. We praten er nog wel over. Love you, dank u', zei hij nog in de micro en de vogel was gaan vliegen.

Meteen een afscheid van het Antwerpse festival in mineur. De muzikant zou dronken geweest zijn. 'Zou', want niets is minder waar als we de Leuvenaar mogen geloven. 'Ik was bloednuchter', reageerde hij op Radio 2. 'Je kan geen optreden geven als je dronken bent', gaat hij verder. 'Een optreden is een huzarenstukje, daar heb je 200 procent concentratie voor nodig. Als je dan op 80 procent zit te spelen, is dat heel frustrerend.'

Daan spreekt ook van een statement van de groep 'om scherper te spelen'. Hij heeft net een nieuwe plaat uit, 'Le Franc Belge', en die is naar verluidt technisch veeleisend. 'Ik heb in Antwerpen fouten gemaakt en dat bracht de anderen uit hun element', zegt hij aan De Standaard. De band moet naar zeggen nog meer samenspelen 'om goed gerodeerd te zijn'. En er was de stressfactor die hem parten speelde: 'In de studio kon ik alles nog controleren, maar op het podium is dat moeilijker.'

Fans hoeven niets te vrezen: 'Het was de eerste keer dat de groep het afstapt. We gaan er geen gewoonte van maken.' (DB)

Er was afgelopen weekend nogal wat commotie ontstaan na het allerlaatste, penibele Linkerwoofer-concert van Daan, die er al na een half uur een punt achter zette. 'Groepen hebben ook hun eigen karakter. We praten er nog wel over. Love you, dank u', zei hij nog in de micro en de vogel was gaan vliegen. Meteen een afscheid van het Antwerpse festival in mineur. De muzikant zou dronken geweest zijn. 'Zou', want niets is minder waar als we de Leuvenaar mogen geloven. 'Ik was bloednuchter', reageerde hij op Radio 2. 'Je kan geen optreden geven als je dronken bent', gaat hij verder. 'Een optreden is een huzarenstukje, daar heb je 200 procent concentratie voor nodig. Als je dan op 80 procent zit te spelen, is dat heel frustrerend.'Daan spreekt ook van een statement van de groep 'om scherper te spelen'. Hij heeft net een nieuwe plaat uit, 'Le Franc Belge', en die is naar verluidt technisch veeleisend. 'Ik heb in Antwerpen fouten gemaakt en dat bracht de anderen uit hun element', zegt hij aan De Standaard. De band moet naar zeggen nog meer samenspelen 'om goed gerodeerd te zijn'. En er was de stressfactor die hem parten speelde: 'In de studio kon ik alles nog controleren, maar op het podium is dat moeilijker.' Fans hoeven niets te vrezen: 'Het was de eerste keer dat de groep het afstapt. We gaan er geen gewoonte van maken.' (DB)