De Amerikaanse artieste moet zich verantwoorden voor de rechter over een lastercampagne tegen haar voormalig manager. Dat schrijft Spin.

Het zou gaan om een reeks van tweets uit 2010 tussen Rhonda Holmes, voormalig manager, en Courtney Love. Zo zou Love geschreven hebben dat Holmes werd omgekocht in een zaak die onderzoekt voert naar het management van het nalatenschap van Kurt Cobain.

Hoewel het tot een rechtszaak komt in 2014, wil Love haar uitspraken toch nuanceren. Zo zeggen haar advocaten dat het 'maar' via het internet gebeurde en dat haar taal op Twitter deel uitmaakt van de 'sensatiezucht' van de sociale media. Toch wil Holmes hier niets van weten en zegt dat mensen geloven wat Courtney Love schrijft op haar Twitterpagina, net als wanneer het een interview in een krant zou zijn.

De rechter was het alvast eens met Holmes. "Mevrouw Love heeft heel wat volgers op sociale media en zij hangen heel erg aan alles wat ze zegt of doet op Twitter." De zaak zal worden voorgebracht in januari en zal normaalgezien zo'n 10 dagen in beslag nemen. (LVR)

De Amerikaanse artieste moet zich verantwoorden voor de rechter over een lastercampagne tegen haar voormalig manager. Dat schrijft Spin. Het zou gaan om een reeks van tweets uit 2010 tussen Rhonda Holmes, voormalig manager, en Courtney Love. Zo zou Love geschreven hebben dat Holmes werd omgekocht in een zaak die onderzoekt voert naar het management van het nalatenschap van Kurt Cobain. Hoewel het tot een rechtszaak komt in 2014, wil Love haar uitspraken toch nuanceren. Zo zeggen haar advocaten dat het 'maar' via het internet gebeurde en dat haar taal op Twitter deel uitmaakt van de 'sensatiezucht' van de sociale media. Toch wil Holmes hier niets van weten en zegt dat mensen geloven wat Courtney Love schrijft op haar Twitterpagina, net als wanneer het een interview in een krant zou zijn. De rechter was het alvast eens met Holmes. "Mevrouw Love heeft heel wat volgers op sociale media en zij hangen heel erg aan alles wat ze zegt of doet op Twitter." De zaak zal worden voorgebracht in januari en zal normaalgezien zo'n 10 dagen in beslag nemen. (LVR)