De "Queen of Country" is niet meer: Kitty Wells is na een hartaanval overleden in haar woning in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee, zo heeft haar familie meegedeeld. Wells is 92 geworden.

Met "It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels" bereikte zij in 1952 als eerste solozangeres de top van de Amerikaanse countryhitparade en effende zij de weg voor vrouwelijke countryzangeressen.

Wells bracht meer dan 50 albums uit. In 1976 werd ze als de tweede vrouw ooit in de Country Music Hall of Fame opgenomen. Samen met zangeressen als Dolly Parton, Loretta Lynn, Reba McEntire, Tammy Wynette en Tanya Tucker gaf zijn countrymuziek een vrouwelijke touch. In 1991 mocht ze een Grammy Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, als achtste vrouw ooit.

De Queen Of Country stond nog tot late leeftijd op de planken met haar gitaar en belandde op haar zestigste zelfs nog in de hitparade met "I Thank You for the Roses". Haar eerste hit uit 1952 werd vier jaar geleden samen met Roy Orbisons "Pretty Woman" opgenomen in de National Recording Registry; een lijst met liedjes die van cultureel of historisch belang waren voor de Verenigde Staten. (KS)

De "Queen of Country" is niet meer: Kitty Wells is na een hartaanval overleden in haar woning in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee, zo heeft haar familie meegedeeld. Wells is 92 geworden. Met "It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels" bereikte zij in 1952 als eerste solozangeres de top van de Amerikaanse countryhitparade en effende zij de weg voor vrouwelijke countryzangeressen. Wells bracht meer dan 50 albums uit. In 1976 werd ze als de tweede vrouw ooit in de Country Music Hall of Fame opgenomen. Samen met zangeressen als Dolly Parton, Loretta Lynn, Reba McEntire, Tammy Wynette en Tanya Tucker gaf zijn countrymuziek een vrouwelijke touch. In 1991 mocht ze een Grammy Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, als achtste vrouw ooit. De Queen Of Country stond nog tot late leeftijd op de planken met haar gitaar en belandde op haar zestigste zelfs nog in de hitparade met "I Thank You for the Roses". Haar eerste hit uit 1952 werd vier jaar geleden samen met Roy Orbisons "Pretty Woman" opgenomen in de National Recording Registry; een lijst met liedjes die van cultureel of historisch belang waren voor de Verenigde Staten. (KS)