Het programma van het Kortrijkse muziekfestival Sonic City is helemaal volgeboekt. Connan Mockasin is de laatste naam die curator Geoff Barrow (Portishead) naar Kortrijk haalt.

Begin november verschijnt het nieuwe werk van het psychedelische fenomeen uit Nieuw-Zeeland. Op zondag 1 december hoor je in De Kreun meteen hoe het vervolg op zijn cultklassieker 'Forever Dolphin Love' live klinkt. Die dag is ook curator Barrow zelf aan zet met zijn krautrock slash dubby nevenproject BEAK>. Pharmakon, Savages, Dirty Beaches, Vex Ruffin, ZZZ's, Thought Forms en Camera zijn de andere namen op de tweede festivaldag.

Zaterdag komt de electronicawizard James Holden, de psychedelische rockers van The Black Angels, Adult., OM, The Haxan Cloak, Forest Swords, Father Murphy, MXLX en Tourette.

Powerpop, gitzwarte electronica, experimentele metal, postpunk, soundscapes,...: voor elke alternatieve muziekliefhebber wat wils tijdens de zesde editie van Sonic City.

De voorverkoop is intussen van start gegaan. Dagtickets kosten 25 euro, een weekenticket 40 euro. (DB)

Het programma van het Kortrijkse muziekfestival Sonic City is helemaal volgeboekt. Connan Mockasin is de laatste naam die curator Geoff Barrow (Portishead) naar Kortrijk haalt.Begin november verschijnt het nieuwe werk van het psychedelische fenomeen uit Nieuw-Zeeland. Op zondag 1 december hoor je in De Kreun meteen hoe het vervolg op zijn cultklassieker 'Forever Dolphin Love' live klinkt. Die dag is ook curator Barrow zelf aan zet met zijn krautrock slash dubby nevenproject BEAK>. Pharmakon, Savages, Dirty Beaches, Vex Ruffin, ZZZ's, Thought Forms en Camera zijn de andere namen op de tweede festivaldag. Zaterdag komt de electronicawizard James Holden, de psychedelische rockers van The Black Angels, Adult., OM, The Haxan Cloak, Forest Swords, Father Murphy, MXLX en Tourette.Powerpop, gitzwarte electronica, experimentele metal, postpunk, soundscapes,...: voor elke alternatieve muziekliefhebber wat wils tijdens de zesde editie van Sonic City.De voorverkoop is intussen van start gegaan. Dagtickets kosten 25 euro, een weekenticket 40 euro. (DB)