What's the fuss?

Puggy is een Brit, een Fransman en een Zweed, maar noemt zichzelf Belgisch - komt goed over, zo voor een volle Klub C in Werchter. Hun uitvalsbasis is wel degelijk Brussel, en big in Belgium zijn ze ook, onder de taalgrens - en bij uitbreiding eigenlijk in heel francofoon Europa, want hoe anders schop je het tot in de Parijse Olympia - al een hele tijd, bij ons eerder sinds kort.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Had u kunnen doen. Maar in plaats van de Belgische uitschakeling - of de Offspring-teleurstelling, kan ook - weg te drinken, koos u ervoor ze weg te dansen. En daarvoor was u bij Puggy aan het juiste adres.

Last Day on Earth (Something Small),How I Needed You, Goes Like This, When You Know: de band rond zanger-gitarist Matthew Irons - toch een beetje de Jake 'Scissor Sisters' Shears van bij ons - tapte een uur lang uit haar jukebox vol hits. Les Truttes minus de covers, daar deed het ons weleens aan denken: haarfijn gespeeld, maar te veel gegeil op glitters.

Maar ach: de band zorgde wél maar mooi voor de feestvreugde na de EK-domper, en won in één adem ook nog wat extra Vlaamse zieltjes. Iedereen content.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Dat moment na How I Needed You waarop er zo luid geapplaudiseerd werd dat Irons er geen bindtekstachtige speld kon tussenkrijgen. To win the world: daar leek het even op.

Bekijk hier de concertbeelden.

What's the fuss?Puggy is een Brit, een Fransman en een Zweed, maar noemt zichzelf Belgisch - komt goed over, zo voor een volle Klub C in Werchter. Hun uitvalsbasis is wel degelijk Brussel, en big in Belgium zijn ze ook, onder de taalgrens - en bij uitbreiding eigenlijk in heel francofoon Europa, want hoe anders schop je het tot in de Parijse Olympia - al een hele tijd, bij ons eerder sinds kort. Toch niet beter de toog opgezocht? Had u kunnen doen. Maar in plaats van de Belgische uitschakeling - of de Offspring-teleurstelling, kan ook - weg te drinken, koos u ervoor ze weg te dansen. En daarvoor was u bij Puggy aan het juiste adres. Last Day on Earth (Something Small),How I Needed You, Goes Like This, When You Know: de band rond zanger-gitarist Matthew Irons - toch een beetje de Jake 'Scissor Sisters' Shears van bij ons - tapte een uur lang uit haar jukebox vol hits. Les Truttes minus de covers, daar deed het ons weleens aan denken: haarfijn gespeeld, maar te veel gegeil op glitters.Maar ach: de band zorgde wél maar mooi voor de feestvreugde na de EK-domper, en won in één adem ook nog wat extra Vlaamse zieltjes. Iedereen content.Materiaal voor uw Snapchatverhaal?Dat moment na How I Needed You waarop er zo luid geapplaudiseerd werd dat Irons er geen bindtekstachtige speld kon tussenkrijgen. To win the world: daar leek het even op.