PLUS: Jonathan Wilson prijkte als producer in albumcredits van onder meer Conor Oberst, Father John Misty en Dawes, bij de jamsessies die hij regelmatig organiseerde in zijn achtertuin in Laurel Canyon - een buurt in L.A. - kreeg hij Wilco en Elvis Costello wel eens over de vloer, en op zijn vorig jaar uitgebrachte tweede solo-cd 'Fanfare' gaf hij David Crosby en Graham Nash een gastrolletje. Heus geen kleine meneer, dus.

Wilson - op basis van zijn hippie-achtige uiterlijk zou je hem als een straatmuzikant aangeven - deed op Pukkelpop de Californische folkrock uit de jaren zeventig herleven. Er volgde de ene uitgesponnen gitaarsolo na de andere, en allemaal bulkten ze van de psychedelische effectjes.

MIN: Allemaal vakkundig gespeeld, dat wel. Maar we waanden ons tijdens songs als 'Dear Friend' en 'Valley of the Silver Moon' toch iets te vaak op één van Wilsons tuinfeestjes.

AFTERMOVIE-GEHALTE: 3,6/5

SETLIST: Angel / Illumination / Fazon / Dear Friend / Desert Raven / Valley of the Silver Moon

Michael Ilegems

PLUS: Jonathan Wilson prijkte als producer in albumcredits van onder meer Conor Oberst, Father John Misty en Dawes, bij de jamsessies die hij regelmatig organiseerde in zijn achtertuin in Laurel Canyon - een buurt in L.A. - kreeg hij Wilco en Elvis Costello wel eens over de vloer, en op zijn vorig jaar uitgebrachte tweede solo-cd 'Fanfare' gaf hij David Crosby en Graham Nash een gastrolletje. Heus geen kleine meneer, dus.Wilson - op basis van zijn hippie-achtige uiterlijk zou je hem als een straatmuzikant aangeven - deed op Pukkelpop de Californische folkrock uit de jaren zeventig herleven. Er volgde de ene uitgesponnen gitaarsolo na de andere, en allemaal bulkten ze van de psychedelische effectjes. MIN: Allemaal vakkundig gespeeld, dat wel. Maar we waanden ons tijdens songs als 'Dear Friend' en 'Valley of the Silver Moon' toch iets te vaak op één van Wilsons tuinfeestjes. AFTERMOVIE-GEHALTE: 3,6/5SETLIST: Angel / Illumination / Fazon / Dear Friend / Desert Raven / Valley of the Silver MoonMichael Ilegems