Het programma van Cactus Festival raakt aardig gevuld met de vijf nieuwe namen. De opvallendste naam is het Amerikaanse Calexico, dat voor een exclusief optreden naar België komt afgezakt.

Met Calexico heeft Cactus een band beet die de lijnen aftast van country en western, gemixt met een feestelijke mariachitoets. Zij spelen op de openingsdag, vrijdag 8 juli, in het Minnewaterpark. Het Britse Laura Mvula speelt daags erna. Dan staat ook Flying Horseman op het programma.

Opvallend, Flying Horseman is amper de tweede Belgische naam op de affiche van het festival. Op de slotdag staan nog het Britse The Cinematic Orchestra en het Jamaicaanse Chronixx geprogrammeerd.

Eerder kondigde Cactus al zijn headliners aan. Dat zijn Damien Rice, Wilco, en het Franse Air, dat het festival afsluit op 10 juli. De voorverkoop voor deze 35ste editie is inmiddels al gestart. (Belga/DB)

Het programma van Cactus Festival raakt aardig gevuld met de vijf nieuwe namen. De opvallendste naam is het Amerikaanse Calexico, dat voor een exclusief optreden naar België komt afgezakt. Met Calexico heeft Cactus een band beet die de lijnen aftast van country en western, gemixt met een feestelijke mariachitoets. Zij spelen op de openingsdag, vrijdag 8 juli, in het Minnewaterpark. Het Britse Laura Mvula speelt daags erna. Dan staat ook Flying Horseman op het programma. Opvallend, Flying Horseman is amper de tweede Belgische naam op de affiche van het festival. Op de slotdag staan nog het Britse The Cinematic Orchestra en het Jamaicaanse Chronixx geprogrammeerd. Eerder kondigde Cactus al zijn headliners aan. Dat zijn Damien Rice, Wilco, en het Franse Air, dat het festival afsluit op 10 juli. De voorverkoop voor deze 35ste editie is inmiddels al gestart. (Belga/DB)