PLUS
De band rond teddybeer Guy Garvey is een vaste waarde geworden op de Belgische festivalaffiches. En terecht, zo bleek nog maar eens, want de met hits overladen set van de Britten benaderde andermaal de perfectie. Elbow balanceerde als vanouds tussen intiem en grotesk. Wat ons betreft tot volgend jaar!

MIN
'Let's do some festival things together', zei Garvey aan het begin van de show. Vervolgens werden alle cliché's bovengehaald om de crowd te pleasen. Sympathiek, dat wel, maar Elbow leek het wat op automatische piloot te doen.

HET YOUTUBE-MOMENT
Toetsenist Craig Potter werd zopas vader van een dochtertje, en dat vierde de band op het podium met een borreltje en een intieme 'kampvuurversie' van 'Weather to Fly'. Jammer genoeg werd die een beetje verstoord door de beats van Netsky die vanuit de Marquee overgewaaid kwamen.
(MI)

SETLIST: Starlings / The Birds / The Bones of You / Mirror Ball / Leaders Of The Free World / Grounds for Divorce / The Loneliness of a Tower Crane Driver / Lippy Kids / Weather To Fly / Open Arms / One Day Like This

PLUS De band rond teddybeer Guy Garvey is een vaste waarde geworden op de Belgische festivalaffiches. En terecht, zo bleek nog maar eens, want de met hits overladen set van de Britten benaderde andermaal de perfectie. Elbow balanceerde als vanouds tussen intiem en grotesk. Wat ons betreft tot volgend jaar! MIN 'Let's do some festival things together', zei Garvey aan het begin van de show. Vervolgens werden alle cliché's bovengehaald om de crowd te pleasen. Sympathiek, dat wel, maar Elbow leek het wat op automatische piloot te doen. HET YOUTUBE-MOMENT Toetsenist Craig Potter werd zopas vader van een dochtertje, en dat vierde de band op het podium met een borreltje en een intieme 'kampvuurversie' van 'Weather to Fly'. Jammer genoeg werd die een beetje verstoord door de beats van Netsky die vanuit de Marquee overgewaaid kwamen. (MI) SETLIST: Starlings / The Birds / The Bones of You / Mirror Ball / Leaders Of The Free World / Grounds for Divorce / The Loneliness of a Tower Crane Driver / Lippy Kids / Weather To Fly / Open Arms / One Day Like This