Tommigun, 3 oktober in de Minard (Gent)

Tommigun, het Brussels-Gents gezelschap met ex-leden van Rumplestitchlin, Sutrastore, Kawada en Thou in de rangen, heeft een nieuwe plaat. 'Wooden Son' klinkt harmonieus maar zit vol onderhuidse dreiging en gevaarlijke weerhaakjes. Het album wordt vanavond voorgesteld in Gent.

Tsar B, 5 oktober in Botanique (Brussel)

De Belgische zangeres, violiste én r&b-belofte Justine Bourgeus Justine Bourgeus, alias Tsar B, stoeit met eigenzinnige indiepop in een mysterieus - oosters - sfeertje. Eind augustus kwam haar debuut-EP uit.

Yumi Zouma, 6 oktober in Trix (Antwerpen)

Na tournees in het voorprogramma van Chet Faker en Lorde kwam Yumi Zouma afgelopen mei met hun debuut Yoncalla naar buiten, een collectie stijlvolle, moeiteloze popsongs. In Trix komen de Nieuw-Zeelanders u er nog eens aan herinneren dat dat een erg fijn plaatje was. Droompop van de goede soort.

Swans, 6 oktober in Botanique (Brussel)

Bijna vijfendertig jaar na hun debuut klinken de New Yorkse Swans nog altijd even intimiderend. Hun optredens zijn meestal uitputtende feesten van angst en pijn. Dit concert kadert in hun afscheidstournee.

Wovenhand, 6 oktober in Het Depot (Leuven) & 7 oktober in de Handelsbeurs (Gent)

David Eugene Edwards op een podium is altijd een belevenis. De man is gebiologeerd door de bijbel. Hij haalt er zijn beeldspraak uit. Zijn verhalen zijn in feite preken over hel, zonde en verdoemenis. Edwards vertelt ze op een bezeten manier, soms op het randje van het angstaanjagende, altijd met een broeierige en bezwerende ondertoon. Dat hoor op zijn platen, dat zie je als hij op de planken staat.

Edwards, in een vorig leven nog de bezieler van het uitstekende collectief Sixteen Horsepower, rijgt met Wovenhand, de band die hij in 2001 uit de grond stampte, de platen aaneen. 'Star Treatment' is inmiddels zijn negende.

Play Festival, 8 oktober in de Muziekodroom (Hasselt)

Muziekodroom opent naar goede gewoonte het concertseizoen met het Play Festival. In Hasselt hengelen onder meer de volgende frisse namen naar uw goedkeuring: Hydrogen Sea, Coely, Brutus, Cocaine Piss, Day Fly, Pomrad en Astronaute.

Bazart, 8 en 9 oktober in de AB (Brussel)

Eigenlijk geen tip, wegens helemaal sold out. Wie hen zaterdag en zondag in de Ancienne Belgique aan het werk wilde zien, moest immers heel snel zijn. Het muzikale fenomeen van 2016 is tegenwoordig hotter dan hot.

'Nederlandstalige indiepop met wereldwijde ambities', schrijft de organisatie over de band rond spilfiguren Mathieu Terryn, Oliver 'Warhola' Symons en Simon 'Felix Pallas' Nuytten. Het is duidelijk dat 'Goud' nog maar een begin is.

Tommigun, het Brussels-Gents gezelschap met ex-leden van Rumplestitchlin, Sutrastore, Kawada en Thou in de rangen, heeft een nieuwe plaat. 'Wooden Son' klinkt harmonieus maar zit vol onderhuidse dreiging en gevaarlijke weerhaakjes. Het album wordt vanavond voorgesteld in Gent.De Belgische zangeres, violiste én r&b-belofte Justine Bourgeus Justine Bourgeus, alias Tsar B, stoeit met eigenzinnige indiepop in een mysterieus - oosters - sfeertje. Eind augustus kwam haar debuut-EP uit.Na tournees in het voorprogramma van Chet Faker en Lorde kwam Yumi Zouma afgelopen mei met hun debuut Yoncalla naar buiten, een collectie stijlvolle, moeiteloze popsongs. In Trix komen de Nieuw-Zeelanders u er nog eens aan herinneren dat dat een erg fijn plaatje was. Droompop van de goede soort. Bijna vijfendertig jaar na hun debuut klinken de New Yorkse Swans nog altijd even intimiderend. Hun optredens zijn meestal uitputtende feesten van angst en pijn. Dit concert kadert in hun afscheidstournee.David Eugene Edwards op een podium is altijd een belevenis. De man is gebiologeerd door de bijbel. Hij haalt er zijn beeldspraak uit. Zijn verhalen zijn in feite preken over hel, zonde en verdoemenis. Edwards vertelt ze op een bezeten manier, soms op het randje van het angstaanjagende, altijd met een broeierige en bezwerende ondertoon. Dat hoor op zijn platen, dat zie je als hij op de planken staat. Edwards, in een vorig leven nog de bezieler van het uitstekende collectief Sixteen Horsepower, rijgt met Wovenhand, de band die hij in 2001 uit de grond stampte, de platen aaneen. 'Star Treatment' is inmiddels zijn negende.Muziekodroom opent naar goede gewoonte het concertseizoen met het Play Festival. In Hasselt hengelen onder meer de volgende frisse namen naar uw goedkeuring: Hydrogen Sea, Coely, Brutus, Cocaine Piss, Day Fly, Pomrad en Astronaute. Eigenlijk geen tip, wegens helemaal sold out. Wie hen zaterdag en zondag in de Ancienne Belgique aan het werk wilde zien, moest immers heel snel zijn. Het muzikale fenomeen van 2016 is tegenwoordig hotter dan hot. 'Nederlandstalige indiepop met wereldwijde ambities', schrijft de organisatie over de band rond spilfiguren Mathieu Terryn, Oliver 'Warhola' Symons en Simon 'Felix Pallas' Nuytten. Het is duidelijk dat 'Goud' nog maar een begin is.