Tot spijt van wie het benijdt: op de ticketwebsites van Go for Music en TeleTicketService staat te lezen dat er geen kaartjes meer zijn voor de passage van Radiohead in Antwerpen. Er werd wel nog een wachtlijst geactiveerd. Wie zich snel registreert op de lijst, maakt de meest kans om tickets te kopen die onbetaald blijven.

Afgelopen jaar speelde de alternatieve rockband amper vier optredens in de Verenigde Staten en een 'secret gig' op het Britse festival Glastonbury. Dit jaar doet Radiohead een grootschalige wereldtour, die de band op 18 oktober naar het Antwerpse Sportpaleis brengt.

Het is vier jaar geleden dat Yorke en co hun opwachting maakten in België. In 2008 stelden ze het album 'In Rainbows' voor op Rock Werchter. Het laatste zaaloptreden van Radiohead dateert van 2003. Toen speelde de Britse band in Vorst Nationaal in Brussel.

Succesvolle band

De groep rond Thom Yorke heeft intussen acht studioalbums op de teller. Het laatste album 'The King of Limbs' dateert van 2011.

Radiohead was in de jaren 90 een van de succesvolste rockbands van de planeet. Eerst met 'The Bends' in 1995, een album dat de eerste tekenen vertoonde van een grensverleggend rockspectrum. Daarna met 'OK Computer' (1997), een heerlijke prog-rockplaat met opnames van faxmachines ('Karma Police'), on-zinnen als unborn chicken voices (' Paranoid Android') en verborgen boodschappen in de hoesteksten.

Vijf jaar geleden zorgden Thom Yorke en co voor een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. De band verbrak zijn contract met platenfirma EMI, en releasete 'In Rainbows' in eigen beheer via het internet. Dit alles voor een prijs die de consument volledig vrij mocht bepalen. (DB/BW)

Tot spijt van wie het benijdt: op de ticketwebsites van Go for Music en TeleTicketService staat te lezen dat er geen kaartjes meer zijn voor de passage van Radiohead in Antwerpen. Er werd wel nog een wachtlijst geactiveerd. Wie zich snel registreert op de lijst, maakt de meest kans om tickets te kopen die onbetaald blijven. Afgelopen jaar speelde de alternatieve rockband amper vier optredens in de Verenigde Staten en een 'secret gig' op het Britse festival Glastonbury. Dit jaar doet Radiohead een grootschalige wereldtour, die de band op 18 oktober naar het Antwerpse Sportpaleis brengt. Het is vier jaar geleden dat Yorke en co hun opwachting maakten in België. In 2008 stelden ze het album 'In Rainbows' voor op Rock Werchter. Het laatste zaaloptreden van Radiohead dateert van 2003. Toen speelde de Britse band in Vorst Nationaal in Brussel.Succesvolle bandDe groep rond Thom Yorke heeft intussen acht studioalbums op de teller. Het laatste album 'The King of Limbs' dateert van 2011. Radiohead was in de jaren 90 een van de succesvolste rockbands van de planeet. Eerst met 'The Bends' in 1995, een album dat de eerste tekenen vertoonde van een grensverleggend rockspectrum. Daarna met 'OK Computer' (1997), een heerlijke prog-rockplaat met opnames van faxmachines ('Karma Police'), on-zinnen als unborn chicken voices (' Paranoid Android') en verborgen boodschappen in de hoesteksten. Vijf jaar geleden zorgden Thom Yorke en co voor een mijlpaal in de muziekgeschiedenis. De band verbrak zijn contract met platenfirma EMI, en releasete 'In Rainbows' in eigen beheer via het internet. Dit alles voor een prijs die de consument volledig vrij mocht bepalen. (DB/BW)