Het Amerikaans rockcollectief OK Go is verantwoordelijk voor de tot op heden meest bekeken muziekvideo op YouTube. Met de clip bij hun nieuwe single This Too Shall Pass gaan ze wellicht op hun elan door, want hij is zowaar nog straffer!

De Amerikanen begaven zich maandenlang in een loods in Los Angeles, waar ze 'The Machine' bouwden: een keten van objecten die voor een waanzinnig dominospektakel zorgen. De uitermate creatieve, door James Frost, Syyn Labs en Ok Go zelf geregisseerde clip is in één enkele take opgenomen.

Wij betwijfelen niet dat 'this too shall pass', na de enorme YouTube-hit die OK Go in 2006 scoorde met Here It Goes Again. Wat denkt u?

Het is overigens niet de eerste videoclip die Ok Go bij het nummer This Too Shall Pass maakte. Ruim een maand geleden circuleerde deze ook bijster originele, live opgenomen video al op het net. De fanfare op de achtergrond is de Notre Dame marching band, de oudste 'university band' ter wereld.

OK Go - This Too Shall Pass from OK Go on Vimeo.

Michael Ilegems

Het Amerikaans rockcollectief OK Go is verantwoordelijk voor de tot op heden meest bekeken muziekvideo op YouTube. Met de clip bij hun nieuwe single This Too Shall Pass gaan ze wellicht op hun elan door, want hij is zowaar nog straffer! De Amerikanen begaven zich maandenlang in een loods in Los Angeles, waar ze 'The Machine' bouwden: een keten van objecten die voor een waanzinnig dominospektakel zorgen. De uitermate creatieve, door James Frost, Syyn Labs en Ok Go zelf geregisseerde clip is in één enkele take opgenomen. Wij betwijfelen niet dat 'this too shall pass', na de enorme YouTube-hit die OK Go in 2006 scoorde met Here It Goes Again. Wat denkt u? Het is overigens niet de eerste videoclip die Ok Go bij het nummer This Too Shall Pass maakte. Ruim een maand geleden circuleerde deze ook bijster originele, live opgenomen video al op het net. De fanfare op de achtergrond is de Notre Dame marching band, de oudste 'university band' ter wereld.OK Go - This Too Shall Pass from OK Go on Vimeo.Michael Ilegems