Wiley ***

100% Publishing

Grime

Big Dada

Toen Dizzee Rascal de hele wereld bonkers maakte oogstte die lof en gouden platen, maar voor zijn oude partner in grime Wiley was het hitparadesucces van Wearing My Rolex goed voor een knoert van een identiteitscrisis. 'I shoulda followed my own intuition', zegt de rapper-producer nu op 100% Publishing.

Gedaan met wufte houseklanken, Wiley krult zijn radde tong als vanouds tussen op de milligram afgewogen kickdrums, loden subbassen en nerveuze Mario Bros-bleeps. Tussen de vele verbale knock-outs ('stop hating, start creating!') is er ruimte voor licht voetenwerk (de Outkastachtige P-funk van Pink Lady), maar het zijn vooral stomende dansdreunen als Boom Boom Da Na waarmee Wiley het juk van one hit wonder definitief afwerpt.

Jonas Boel

Toen Dizzee Rascal de hele wereld bonkers maakte oogstte die lof en gouden platen, maar voor zijn oude partner in grime Wiley was het hitparadesucces van Wearing My Rolex goed voor een knoert van een identiteitscrisis. 'I shoulda followed my own intuition', zegt de rapper-producer nu op 100% Publishing. Gedaan met wufte houseklanken, Wiley krult zijn radde tong als vanouds tussen op de milligram afgewogen kickdrums, loden subbassen en nerveuze Mario Bros-bleeps. Tussen de vele verbale knock-outs ('stop hating, start creating!') is er ruimte voor licht voetenwerk (de Outkastachtige P-funk van Pink Lady), maar het zijn vooral stomende dansdreunen als Boom Boom Da Na waarmee Wiley het juk van one hit wonder definitief afwerpt. Jonas Boel