Neil Young & The International Harvesters ****

A Treasure

Country

Reprise

Toegegeven, onze jubelberichten over de Archive-reeks worden haast even voorspelbaar als de grappen van Geert Hoste, maar de muziek die nonkel Neil de laatste jaren uit zijn kluizen haalt blijft verbluffen. Om niet te zeggen dat de lat zo hoog ligt dat er zich stilaan eeuwige sneeuw op ontwikkeld heeft.

Ook nu weer op het erg raak getitelde A Treasure, een compilatie uit de tournee die The Loner in '84 en '85 ondernam met The International Harvesters, waaronder Ben Keith en Spooner Oldham alsook de opvallend aanwezige fiddler Rufus Thibodeaux.

Nergens hoort u nonkel Neil countryesker dan in deze zwierige liveset met twee songs uit het toen vers opgenomen Old Ways, twee uit Re-ac-tor, één van Harvest en vijf die nooit eerder het licht zagen en waarvan met name Grey Riders zich nú al een classic mag noemen. Hoorden wij daar iemand jubelen? (V.B.)

Toegegeven, onze jubelberichten over de Archive-reeks worden haast even voorspelbaar als de grappen van Geert Hoste, maar de muziek die nonkel Neil de laatste jaren uit zijn kluizen haalt blijft verbluffen. Om niet te zeggen dat de lat zo hoog ligt dat er zich stilaan eeuwige sneeuw op ontwikkeld heeft. Ook nu weer op het erg raak getitelde A Treasure, een compilatie uit de tournee die The Loner in '84 en '85 ondernam met The International Harvesters, waaronder Ben Keith en Spooner Oldham alsook de opvallend aanwezige fiddler Rufus Thibodeaux. Nergens hoort u nonkel Neil countryesker dan in deze zwierige liveset met twee songs uit het toen vers opgenomen Old Ways, twee uit Re-ac-tor, één van Harvest en vijf die nooit eerder het licht zagen en waarvan met name Grey Riders zich nú al een classic mag noemen. Hoorden wij daar iemand jubelen? (V.B.)