De Scala-versie van de klassieker 'California Dreamin'' werd twee jaar geleden opgenomen tijdens een concert in Brugge dat door het Amerikaanse PBS verfilmd werd. Het stond ook op de debuut-cd van Scala in de Verenigde Staten, waarvan tot dusver al meer dan 40.000 exemplaren verkocht werden.

De dag waarop deze commercial voor het eerst te horen was, kregen Steven en Stijn Kolacny, de artistieke leiders van Scala, overigens ook een vraag van het Amerikaanse productiehuis FOX om hun versie van "California Dreamin'" te mogen gebruiken als achtergrondmuziek in het twaalfde seizoen van "American Idol". Het nummer wordt gespeeld terwijl je beelden ziet van honderden Amerikaanse kandidaten die hopen geselecteerd te worden als finalist.

Tot dusver werd Scalamuziek in de VS al een twintigtal keer gebruikt voor films of tv-feuilletons. Een tijd geleden was Scala's versie van "The Beautiful People" (Marilyn Manson) er te horen in de trailer voor de Hollywoodfilm "Beautiful Creatures" van Richard La Gravenese. In het verleden werd Scala-muziek ook gebruikt voor de trailers van "Zero Dark Thiry" (over de jacht op Osama Bin Laden) en "The Social Network" (over het ontstaan van Facebook) en in afleveringen van "The Simpsons", "Downton Abbey", "Desperate Housewives" en "Sons of Anarchy". (Belga/DB)

Het optreden

De commercial

De Scala-versie van de klassieker 'California Dreamin'' werd twee jaar geleden opgenomen tijdens een concert in Brugge dat door het Amerikaanse PBS verfilmd werd. Het stond ook op de debuut-cd van Scala in de Verenigde Staten, waarvan tot dusver al meer dan 40.000 exemplaren verkocht werden. De dag waarop deze commercial voor het eerst te horen was, kregen Steven en Stijn Kolacny, de artistieke leiders van Scala, overigens ook een vraag van het Amerikaanse productiehuis FOX om hun versie van "California Dreamin'" te mogen gebruiken als achtergrondmuziek in het twaalfde seizoen van "American Idol". Het nummer wordt gespeeld terwijl je beelden ziet van honderden Amerikaanse kandidaten die hopen geselecteerd te worden als finalist. Tot dusver werd Scalamuziek in de VS al een twintigtal keer gebruikt voor films of tv-feuilletons. Een tijd geleden was Scala's versie van "The Beautiful People" (Marilyn Manson) er te horen in de trailer voor de Hollywoodfilm "Beautiful Creatures" van Richard La Gravenese. In het verleden werd Scala-muziek ook gebruikt voor de trailers van "Zero Dark Thiry" (over de jacht op Osama Bin Laden) en "The Social Network" (over het ontstaan van Facebook) en in afleveringen van "The Simpsons", "Downton Abbey", "Desperate Housewives" en "Sons of Anarchy". (Belga/DB) Het optredenDe commercial