Het Cactusfestival in Brugge mag twee kleppers toevoegen aan zijn 32ste editie. Zowel Calexico als Michael Kiwanuka hebben hun komst naar Brugge bevestigd. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Michael Kiwanuka scoorde de afgelopen maanden wereldhits met "Tell me A Tale" en "Home Again". De Brit met roots in Uganda is met zijn aanstekelijke soul en jazz een van meest opwindende, opkomende artiesten. Hij maakt zijn opwachting op zaterdag 13 juli.

Diezelfde dag treedt ook Calexico op. De Amerikaanse band met zijn stoffige desertrock raakte internationaal bekend met het nummer "Crystal Frontier" en bracht eind vorig jaar al zijn zevende studioalbum uit. Eerder raakte al bekend dat ook Bonnie Raitt zal optreden op die dag. De Belgische rockband dEUS pronkt ook al op het lijstje en sluit het festival op zondag 14 juli af.

Cactusfestival vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 juli. De voorverkoop voor dit driedaagse festival in het Minnewaterpark loopt inmiddels al. (Belga/RDM)

Het Cactusfestival in Brugge mag twee kleppers toevoegen aan zijn 32ste editie. Zowel Calexico als Michael Kiwanuka hebben hun komst naar Brugge bevestigd. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Michael Kiwanuka scoorde de afgelopen maanden wereldhits met "Tell me A Tale" en "Home Again". De Brit met roots in Uganda is met zijn aanstekelijke soul en jazz een van meest opwindende, opkomende artiesten. Hij maakt zijn opwachting op zaterdag 13 juli. Diezelfde dag treedt ook Calexico op. De Amerikaanse band met zijn stoffige desertrock raakte internationaal bekend met het nummer "Crystal Frontier" en bracht eind vorig jaar al zijn zevende studioalbum uit. Eerder raakte al bekend dat ook Bonnie Raitt zal optreden op die dag. De Belgische rockband dEUS pronkt ook al op het lijstje en sluit het festival op zondag 14 juli af. Cactusfestival vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 juli. De voorverkoop voor dit driedaagse festival in het Minnewaterpark loopt inmiddels al. (Belga/RDM)