Eind vorig jaar riep het hippe Franse muziekmagazine Trax Libertine Supersport nog uitgeroepen tot beste club in Europa, maar nog geen maand later moet de club de boeken neerleggen. 'Er zijn verschillende redenen', zo vertelt organisator Lorenzo Serra, 'maar het heeft nog weinig zin om daarop in te gaan. De sluiting gaat met onmiddellijke ingang in en betekent dat de geplande evenementen niet meer doorgaan.'

In oktober 2009 verhuisden Lorenzo Serra en Renaud Deru hun Dirty Dancing concept van feestzaal Mirano naar een vernieuwd gebouw aan het kanaal van Brussel, toepasselijk K-Nal gedoopt. Beide organisatoren startten er het nieuwe clubconcept Libertine Supersport, waarbij elke zaterdagavond in twee verschillende zalen - een met een kleine, de andere met een grote dansvloer- nationale en internationale dj's het feest verzorgden. De club stond vooral bekend omwille van de diverse programmatie en lanceerde daarbij ook enkele nieuwe artiesten. Renaud Deru zelf brak vorig jaar nog door onder zijn alias Mustang, maar ook resident Mickey kende een heus succesjaar als producer van discomuziek in het spoor van andere landgenoten zoals Aeroplane en The Magician.

Serra zelf bewaart enkel de beste herinneringen aan zijn concept: 'Voor mij was elke zaterdagavond een feest, welke artiest er ook platen kwam draaien. Natuurlijk zat ik tijdens de laatste editie op nieuwjaarsavond met een dubbel gevoel, enerzijds triest omdat het verhaal ten einde kwam, maar anderzijds ook trots dat zoveel mensen in Libertine Supersport de avond van hun leven beleefden'. De organisator heeft nog niet beslist of hij ergens anders een nieuw project zal opstarten.

De Franse dj Agoria sloot het nieuwjaarsfeest af met een vier uur durende set en is dus de laatste artiest die in Libertine Supersport speelde. (TG)

Eind vorig jaar riep het hippe Franse muziekmagazine Trax Libertine Supersport nog uitgeroepen tot beste club in Europa, maar nog geen maand later moet de club de boeken neerleggen. 'Er zijn verschillende redenen', zo vertelt organisator Lorenzo Serra, 'maar het heeft nog weinig zin om daarop in te gaan. De sluiting gaat met onmiddellijke ingang in en betekent dat de geplande evenementen niet meer doorgaan.' In oktober 2009 verhuisden Lorenzo Serra en Renaud Deru hun Dirty Dancing concept van feestzaal Mirano naar een vernieuwd gebouw aan het kanaal van Brussel, toepasselijk K-Nal gedoopt. Beide organisatoren startten er het nieuwe clubconcept Libertine Supersport, waarbij elke zaterdagavond in twee verschillende zalen - een met een kleine, de andere met een grote dansvloer- nationale en internationale dj's het feest verzorgden. De club stond vooral bekend omwille van de diverse programmatie en lanceerde daarbij ook enkele nieuwe artiesten. Renaud Deru zelf brak vorig jaar nog door onder zijn alias Mustang, maar ook resident Mickey kende een heus succesjaar als producer van discomuziek in het spoor van andere landgenoten zoals Aeroplane en The Magician. Serra zelf bewaart enkel de beste herinneringen aan zijn concept: 'Voor mij was elke zaterdagavond een feest, welke artiest er ook platen kwam draaien. Natuurlijk zat ik tijdens de laatste editie op nieuwjaarsavond met een dubbel gevoel, enerzijds triest omdat het verhaal ten einde kwam, maar anderzijds ook trots dat zoveel mensen in Libertine Supersport de avond van hun leven beleefden'. De organisator heeft nog niet beslist of hij ergens anders een nieuw project zal opstarten. De Franse dj Agoria sloot het nieuwjaarsfeest af met een vier uur durende set en is dus de laatste artiest die in Libertine Supersport speelde. (TG)