De Britse zangeres en televisiepresentatrice Cilla Black is op 72-jarige leeftijd in Spanje overleden. Black stierf in haar vakantiewoning in Estepona aan de Costa del Sol wellicht een natuurlijke dood. Zij kampte met gehoorproblemen en artritis, weet de Britse commerciële zender Sky. Haar dood raakte zondag bekend.

Geboren op 27 mei 1943 als Priscilla Maria Veronica White in Liverpool startte Black haar loopbaan als assistente bij de vestiaire van de legendarische club Cavern in de havenstad, waar The Beatles geregeld speelden. Zij zou indruk op de band hebben gemaakt en door John Lennon aan manager Brian Epstein zijn voorgesteld. De Beatlesmanager sloot met haar een contract af, waarbij zij de vrouwelijke cliënt was.

Haar debuutsingle "Love of The Loved" kende een bescheiden succes. Maar met haar tweede plaatje, "Anyone Had A Heart", was het al goed raak. Het nummer schoot naar nummer één in de Britse hitparade en werd de bestverkochte single van een vrouwelijke artiest uit de Britse popgeschiedenis, aldus Sky.

Black bracht twintig opeenvolgende top 40-singles uit, waarvan er tien de top 10 haalden en twee opeenvolgend op de eerste plaats belandden. Een andere monsterhit is "You're My World". De zangeres maakte ook een spetterende carrière bij de televisie.

Na haar dood kwamen er uit de meest uiteenlopende hoeken huldebetogingen, onder meer van premier David Cameron, de vroegere vicepremier John Prescott, de Schotse nationaliste Nicola Sturgeon, actrice Joan Collins en de nog levende ex-Beatles, Paul McCartney en Ringo Starr.

De Britse zangeres en televisiepresentatrice Cilla Black is op 72-jarige leeftijd in Spanje overleden. Black stierf in haar vakantiewoning in Estepona aan de Costa del Sol wellicht een natuurlijke dood. Zij kampte met gehoorproblemen en artritis, weet de Britse commerciële zender Sky. Haar dood raakte zondag bekend. Geboren op 27 mei 1943 als Priscilla Maria Veronica White in Liverpool startte Black haar loopbaan als assistente bij de vestiaire van de legendarische club Cavern in de havenstad, waar The Beatles geregeld speelden. Zij zou indruk op de band hebben gemaakt en door John Lennon aan manager Brian Epstein zijn voorgesteld. De Beatlesmanager sloot met haar een contract af, waarbij zij de vrouwelijke cliënt was. Haar debuutsingle "Love of The Loved" kende een bescheiden succes. Maar met haar tweede plaatje, "Anyone Had A Heart", was het al goed raak. Het nummer schoot naar nummer één in de Britse hitparade en werd de bestverkochte single van een vrouwelijke artiest uit de Britse popgeschiedenis, aldus Sky. Black bracht twintig opeenvolgende top 40-singles uit, waarvan er tien de top 10 haalden en twee opeenvolgend op de eerste plaats belandden. Een andere monsterhit is "You're My World". De zangeres maakte ook een spetterende carrière bij de televisie. Na haar dood kwamen er uit de meest uiteenlopende hoeken huldebetogingen, onder meer van premier David Cameron, de vroegere vicepremier John Prescott, de Schotse nationaliste Nicola Sturgeon, actrice Joan Collins en de nog levende ex-Beatles, Paul McCartney en Ringo Starr.