"Carol, de echtgenote van John Taylor, heeft ons laten weten dat haar echtgenoot op zaterdag 18 juli overleden is", klinkt het in een persbericht. De pianist kreeg een hartinfarct terwijl hij in Segré aan het optreden was met het kwartet van de Franse contrabassist Stéphane Kerecki.

"Zijn familie heeft benadrukt dat muziek een essentieel onderdeel was van zijn leven en dat de concerten die momenteel plaatsvinden tijdens het Saveurs Jazz Festival de mooiste hommage zijn die men hem kan geven." Taylor begon zijn carrière in 1969. Hij werkte samen met talrijke muzikanten, zoals John Surman, Lee Konitz, Gil Evans, Kenny Wheeler en Norma Winstone. (Belga/LP)

"Carol, de echtgenote van John Taylor, heeft ons laten weten dat haar echtgenoot op zaterdag 18 juli overleden is", klinkt het in een persbericht. De pianist kreeg een hartinfarct terwijl hij in Segré aan het optreden was met het kwartet van de Franse contrabassist Stéphane Kerecki. "Zijn familie heeft benadrukt dat muziek een essentieel onderdeel was van zijn leven en dat de concerten die momenteel plaatsvinden tijdens het Saveurs Jazz Festival de mooiste hommage zijn die men hem kan geven." Taylor begon zijn carrière in 1969. Hij werkte samen met talrijke muzikanten, zoals John Surman, Lee Konitz, Gil Evans, Kenny Wheeler en Norma Winstone. (Belga/LP)