Ondertussen is het vaste prik dat grote artiesten een lichtshow en videowall mee op het podium brengen. In de jaren 70 was Bowie een van de eersten om op rockconcerten ook elementen uit theater te gebruiken om zijn muziek voor een publiek te spelen. Het bekendste voorbeeld zijn zijn verschillende personages op de verschillende conceptplaten. Die bracht hij ook op het podium tot leven.

Vooral in de jaren 70 gaf Bowie veel optredens waarin kunst, muziek en theater in elkaar overlopen.

Rainbow Theatre in Londen in 1972

Volgens critici was dit optreden toen 'the greatest rock show ever produced in Britain'. Het is een van de eerste shows rond Ziggy Stardust, en was in die tijd revolutionair. Het zou de toon zetten voor de rest van de carrière van David Bowie. Van het concert zelf zijn wel maar enkele flarden bewaard gebleven.

Budokan in Tokio in 1978

Live Aid in Londen in 1985

In 1985 stond David Bowie ook op het podium van Live Aid in Londen.

Glass Spider Tour in 1987

Tijdens de Glass Spider Tour stond er geen maat op de attributen en choreografieën die de songs vergezelden.

DAVE (2012)

Stephen en David Dewaele zijn grote fans van David Bowie. Voor Radio Soulwax maakten deze hommage aan David Bowie, met Hannelore Knuts in de hoofdrol.

Ondertussen is het vaste prik dat grote artiesten een lichtshow en videowall mee op het podium brengen. In de jaren 70 was Bowie een van de eersten om op rockconcerten ook elementen uit theater te gebruiken om zijn muziek voor een publiek te spelen. Het bekendste voorbeeld zijn zijn verschillende personages op de verschillende conceptplaten. Die bracht hij ook op het podium tot leven. Vooral in de jaren 70 gaf Bowie veel optredens waarin kunst, muziek en theater in elkaar overlopen.Volgens critici was dit optreden toen 'the greatest rock show ever produced in Britain'. Het is een van de eerste shows rond Ziggy Stardust, en was in die tijd revolutionair. Het zou de toon zetten voor de rest van de carrière van David Bowie. Van het concert zelf zijn wel maar enkele flarden bewaard gebleven.In 1985 stond David Bowie ook op het podium van Live Aid in Londen.Tijdens de Glass Spider Tour stond er geen maat op de attributen en choreografieën die de songs vergezelden. Stephen en David Dewaele zijn grote fans van David Bowie. Voor Radio Soulwax maakten deze hommage aan David Bowie, met Hannelore Knuts in de hoofdrol.