Bono van U2 heeft zich verontschuldigd omdat het laatste album van de groep integraal in de muziekbibliotheek van iTunes-gebruikers was verschenen. Iets wat niet gesmaakt werd door heel wat gebruikers van het muziekprogramma van Apple.

Tijdens het online vragenuurtje dat de band op Facebook organiseerde (zie lager), kwam een fan kritisch uit de hoek: "Kan je alsjeblieft nooit meer een album via iTunes uitbrengen dat zich automatisch downloadt naar de afspeellijsten van mensen. Dat is erg grof."

"Oops... I'm sorry about that", zei Bono na enige aarzeling (na 2:19 minuten in filmpje).

"Ik had dat mooie idee", gaf de zanger toe. Het was deels ingegeven door "een beetje megalomanie, een vleugje vrijgevigheid, een beetje zelfpromotie en door de angst dat niemand de nummers zou horen waar we de laatste jaren ons leven voor hebben opgeofferd". Blijkbaar was de band bang dat de nieuwe langspeler niet het grote publiek zou bereiken.

"Songs of Innocence" ligt sinds maandag in de winkel maar was sinds 9 september al beschikbaar voor de klanten van iTunes naar aanleiding van de lancering van de iPhone 6. Het idee, dat aan Apple 100 miljoen dollar zou gekost hebben, werd door velen onthaald als louter een marketingstunt. Een groot aantal Apple-gebruikers verplichtte Apple om een systeem te ontwikkelen dat hen zou toelaten om het album uit de iTunes-bibliotheek te halen. (Belga/DB/JC)

Bericht door U2.
Bono van U2 heeft zich verontschuldigd omdat het laatste album van de groep integraal in de muziekbibliotheek van iTunes-gebruikers was verschenen. Iets wat niet gesmaakt werd door heel wat gebruikers van het muziekprogramma van Apple. Tijdens het online vragenuurtje dat de band op Facebook organiseerde (zie lager), kwam een fan kritisch uit de hoek: "Kan je alsjeblieft nooit meer een album via iTunes uitbrengen dat zich automatisch downloadt naar de afspeellijsten van mensen. Dat is erg grof." "Oops... I'm sorry about that", zei Bono na enige aarzeling (na 2:19 minuten in filmpje). "Ik had dat mooie idee", gaf de zanger toe. Het was deels ingegeven door "een beetje megalomanie, een vleugje vrijgevigheid, een beetje zelfpromotie en door de angst dat niemand de nummers zou horen waar we de laatste jaren ons leven voor hebben opgeofferd". Blijkbaar was de band bang dat de nieuwe langspeler niet het grote publiek zou bereiken. "Songs of Innocence" ligt sinds maandag in de winkel maar was sinds 9 september al beschikbaar voor de klanten van iTunes naar aanleiding van de lancering van de iPhone 6. Het idee, dat aan Apple 100 miljoen dollar zou gekost hebben, werd door velen onthaald als louter een marketingstunt. Een groot aantal Apple-gebruikers verplichtte Apple om een systeem te ontwikkelen dat hen zou toelaten om het album uit de iTunes-bibliotheek te halen. (Belga/DB/JC)