U2-frontman Bono gaat de Senegalese Youssou N'Dour steunen om werelwijd geld in te zamelen voor een benefietconcert voor de hongersnood in Oost-Afrika. Met de actie New Africa willen beide zangers een estafettetocht organiseren door Afrikaanse landen die zal uitmonden in een groot popconcert in Kenia.

"Bono belde me en zei: 'Je kan op me rekenen omdat ik een vriend ben van Afrika en ik steun je volledig'', zei N'Dour in de Keniaanse hoofdstad. Deze week bracht hij een bezoek aan vluchtelingenkampen in het noordoosten van Kenia.

Beide zangers voerder eerder al campagne bij de G8 voor het kwijtschelden van schulden van arme landen en voor de bestrijding van hiv en aids.

U2-frontman Bono gaat de Senegalese Youssou N'Dour steunen om werelwijd geld in te zamelen voor een benefietconcert voor de hongersnood in Oost-Afrika. Met de actie New Africa willen beide zangers een estafettetocht organiseren door Afrikaanse landen die zal uitmonden in een groot popconcert in Kenia. "Bono belde me en zei: 'Je kan op me rekenen omdat ik een vriend ben van Afrika en ik steun je volledig'', zei N'Dour in de Keniaanse hoofdstad. Deze week bracht hij een bezoek aan vluchtelingenkampen in het noordoosten van Kenia. Beide zangers voerder eerder al campagne bij de G8 voor het kwijtschelden van schulden van arme landen en voor de bestrijding van hiv en aids.