Bobbejaan Schoepen, grootheid van de Belgische muziek, is maandag op 85-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand in het Sint-Elisabethziekenhuis, in Turnhout.

Bobbejaan Schoepen, de artiestennaam van Modest Hyppoliet Joanna Schoepen, was een gevierd Vlaams zanger, gitarist, acteur en kunstfluiter. En hij maakte als één van de eerste Belgische artiesten naam in het buitenland.

Bekende nummers van Schoepen zijn onder meer "De Lichtjes van de Schelde" en "Café zonder bier". Hij was ook oprichter van het amusementspark Bobbejaanlaand in Lichtaart.

Bobbejaan Schoepen, grootheid van de Belgische muziek, is maandag op 85-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand in het Sint-Elisabethziekenhuis, in Turnhout. Bobbejaan Schoepen, de artiestennaam van Modest Hyppoliet Joanna Schoepen, was een gevierd Vlaams zanger, gitarist, acteur en kunstfluiter. En hij maakte als één van de eerste Belgische artiesten naam in het buitenland. Bekende nummers van Schoepen zijn onder meer "De Lichtjes van de Schelde" en "Café zonder bier". Hij was ook oprichter van het amusementspark Bobbejaanlaand in Lichtaart.