Echtgenote Wendy Armistead Welch deed de gruwelijke ontdekking en vond haar man levenloos met een schotwond in de borstkas. Kwaad opzet wordt uitgesloten aangezien de politie een afscheidsbrief vond. Naar verluidt sukkelde Welch de laatste tijd nogal met zijn gezondheid.

Bob Welch maakte in totaal vijf albums met Fleetwood Mac. In 1974 begonnen de aanhoudende tournees hun tol te eisen op Welchs huwelijk, en voelde hij zich opgebrand bij de groep. Welch verliet de band, werd vervangen door Lindsey Buckingham en Stevie Nicks en richtte hierna een eigen band Paris en een soloproject op. De single Sentimental Lady, een song die eerder verscheen op Fleetwood Mac's album Bare Trees maar die hij in 1977 heruitbracht op zijn soloalbum French Kiss, is zijn bekendste succes.

Ook zijn nummers 'Ebony Eyes', 'Precious Love' en 'Hot Love, Cold World' scoorden vlotjes in de hitparades. Zijn laatste studioalbum was Bob Welch Looks At Bob uit 1999, waarop hij zijn eigen interpretaties van jazzstandards vertolkte. (MVG/DB)

Echtgenote Wendy Armistead Welch deed de gruwelijke ontdekking en vond haar man levenloos met een schotwond in de borstkas. Kwaad opzet wordt uitgesloten aangezien de politie een afscheidsbrief vond. Naar verluidt sukkelde Welch de laatste tijd nogal met zijn gezondheid. Bob Welch maakte in totaal vijf albums met Fleetwood Mac. In 1974 begonnen de aanhoudende tournees hun tol te eisen op Welchs huwelijk, en voelde hij zich opgebrand bij de groep. Welch verliet de band, werd vervangen door Lindsey Buckingham en Stevie Nicks en richtte hierna een eigen band Paris en een soloproject op. De single Sentimental Lady, een song die eerder verscheen op Fleetwood Mac's album Bare Trees maar die hij in 1977 heruitbracht op zijn soloalbum French Kiss, is zijn bekendste succes.Ook zijn nummers 'Ebony Eyes', 'Precious Love' en 'Hot Love, Cold World' scoorden vlotjes in de hitparades. Zijn laatste studioalbum was Bob Welch Looks At Bob uit 1999, waarop hij zijn eigen interpretaties van jazzstandards vertolkte. (MVG/DB)