De Amerikaanse zanger Bob Dylan is benoemd tot lid van de Amerikaanse Academie van de Kunst en Letteren. De 71-jarige muzikant, dichter en kunstschilder Dylan, is de eerste rocker die die eer te beurt valt.

Het lidmaatschap van de in 1898 opgerichte Academie van de Kunst en Letteren, is een van de hoogste onderscheidingen in de Amerikaanse kunstwereld. Het totale ledenaantal is beperkt tot 250 Amerikaanse auteurs, componisten, beeldhouwers, architecten... Eerder werden iconen als Meryl Streep, Woody Allen en Martin Scorsese al opgenomen in de Academie.

Dylan heeft in zijn 50-jarige loopbaan meer dan 500 liedjes geschreven. Met songs als "Masters Of War", "Blowin' in the Wind" en "Like a Rolling Stone", behaalde hij zijn grootste successen. (Belga/DB)

De Amerikaanse zanger Bob Dylan is benoemd tot lid van de Amerikaanse Academie van de Kunst en Letteren. De 71-jarige muzikant, dichter en kunstschilder Dylan, is de eerste rocker die die eer te beurt valt. Het lidmaatschap van de in 1898 opgerichte Academie van de Kunst en Letteren, is een van de hoogste onderscheidingen in de Amerikaanse kunstwereld. Het totale ledenaantal is beperkt tot 250 Amerikaanse auteurs, componisten, beeldhouwers, architecten... Eerder werden iconen als Meryl Streep, Woody Allen en Martin Scorsese al opgenomen in de Academie. Dylan heeft in zijn 50-jarige loopbaan meer dan 500 liedjes geschreven. Met songs als "Masters Of War", "Blowin' in the Wind" en "Like a Rolling Stone", behaalde hij zijn grootste successen. (Belga/DB)