De Amerikaanse muzikant en oudste Grammy-winnaar Joe Willie Perkins, alias Pinetop Perkins, is overleden. De 97-jarige blueslegende stierf maandag in Austin (Texas) aan hartfalen.

Tot vlak voor zijn dood was Perkins nog regelmatig in bluesclubs te zien. Samen met Willie "Big Eyes" Smith won hij in februari voor "Joined at the Hip" een Grammy in de categorie Beste traditionele bluesalbum. Hij was daarmee de oudste Grammy-winnaar. In 2005 kreeg hij een Grammy voor zijn hele oeuvre.

Joe Willie Perkins trad in de jaren vijftig op met andere legendes als Earl Hooker en Ike Turner. Hij ging op tournee met de band van Muddy Waters en richtte later zijn eigen Legendary Blues Band op.

DB/Belga

De Amerikaanse muzikant en oudste Grammy-winnaar Joe Willie Perkins, alias Pinetop Perkins, is overleden. De 97-jarige blueslegende stierf maandag in Austin (Texas) aan hartfalen.Tot vlak voor zijn dood was Perkins nog regelmatig in bluesclubs te zien. Samen met Willie "Big Eyes" Smith won hij in februari voor "Joined at the Hip" een Grammy in de categorie Beste traditionele bluesalbum. Hij was daarmee de oudste Grammy-winnaar. In 2005 kreeg hij een Grammy voor zijn hele oeuvre. Joe Willie Perkins trad in de jaren vijftig op met andere legendes als Earl Hooker en Ike Turner. Hij ging op tournee met de band van Muddy Waters en richtte later zijn eigen Legendary Blues Band op.DB/Belga