Op 5 september 1965 werd Jazz Bilzen voor het eerst in het Demerstadje georganiseerd. In de jaren nadien groeide het festival uit tot een van de meest bekende rockhappenings van Europa. Bands als Deep Purple, Black Sabbath, The Kinks, Blondie, Aerosmith, AC/DC, The Police, The Cure of Thin Lizzy stonden allemaal in Bilzen op het podium.

Om die gloriejaren te herdenken, brengt het festival Biesenrock op 4 en 5 september een hommage aan Jazz Bilzen. Op een terrein tegenover de Landcommanderij Alden Biesen zal de nostalgie van het legendarische rockgebeuren herleven. Biesenrock heeft intussen ook al een prima reputatie en programmeert doorgaans een mix van lokaal rocktalent en meer bekende namen.

De affiche wordt voor 2015 aangepast voor de tribute aan Jazz Bilzen. Coverbands, dj's, maar ook bands die destijds op Jazz Bilzen stonden, brengen de sfeer en de muziek van die jaren naar boven. De volledige programmatie wordt pas later bekendgemaakt. (BELGA)

Op 5 september 1965 werd Jazz Bilzen voor het eerst in het Demerstadje georganiseerd. In de jaren nadien groeide het festival uit tot een van de meest bekende rockhappenings van Europa. Bands als Deep Purple, Black Sabbath, The Kinks, Blondie, Aerosmith, AC/DC, The Police, The Cure of Thin Lizzy stonden allemaal in Bilzen op het podium.Om die gloriejaren te herdenken, brengt het festival Biesenrock op 4 en 5 september een hommage aan Jazz Bilzen. Op een terrein tegenover de Landcommanderij Alden Biesen zal de nostalgie van het legendarische rockgebeuren herleven. Biesenrock heeft intussen ook al een prima reputatie en programmeert doorgaans een mix van lokaal rocktalent en meer bekende namen.De affiche wordt voor 2015 aangepast voor de tribute aan Jazz Bilzen. Coverbands, dj's, maar ook bands die destijds op Jazz Bilzen stonden, brengen de sfeer en de muziek van die jaren naar boven. De volledige programmatie wordt pas later bekendgemaakt. (BELGA)