Queen B houdt van verrassingen. In de eindejaarsperiode van 2013 pakte ze al onverwacht uit met een compleet, nieuw 'audiovisueel' album. Zaterdag deed ze het opnieuw met 'Lemonade', haar zesde plaat intussen.

De nieuwe langspeler werd (exclusief) uitgebracht via de muziekstreamingdienst Tidal van mede-eigenaar en manlief Jay-Z. Dat gebeurde net na de vertoning van haar gelijknamige HBO-film, waarin de nummers werden voorgesteld met een videoclip. De special werd eerder deze week aangekondigd met een weinig onthullende, mysterieuze trailer.

(DB)

Queen B houdt van verrassingen. In de eindejaarsperiode van 2013 pakte ze al onverwacht uit met een compleet, nieuw 'audiovisueel' album. Zaterdag deed ze het opnieuw met 'Lemonade', haar zesde plaat intussen. De nieuwe langspeler werd (exclusief) uitgebracht via de muziekstreamingdienst Tidal van mede-eigenaar en manlief Jay-Z. Dat gebeurde net na de vertoning van haar gelijknamige HBO-film, waarin de nummers werden voorgesteld met een videoclip. De special werd eerder deze week aangekondigd met een weinig onthullende, mysterieuze trailer.'Lemonade' - het album - bevat twaalf songs en bijdrages van onder meer Jack White, James Blake, Kendrick Lamar en The Weeknd. De plaat zou de luisteraar inkijk geven in het persoonlijke leven van de megaster, en hoe ze het ervaart om als zwarte vrouw in Amerika door het leven te gaan. Deze single loste Beyoncé eerder in het voorjaar.(DB)