Glastonbury, het grootste openlucht muziekfestival ter wereld, heeft intussen een legendarisch status opgebouwd. Vorig jaar nam het festival een sabbatjaar, om dit jaar opnieuw uit te pakken met meer dan 385 optredens en zowat alle grote namen uit de muziekwereld. De meer dan 150.000 toegangskaarten waren in amper één uur en 40 minuten (!) de deur uit. Dit heeft u gemist (of niet, als u één van die 150.000 gelukkigen was):

1. Vreemd genoeg was het het allereerste optreden ooit van The Rolling Stones op Glastonbury. En het was meteen legendarisch - of wat had u gedacht.

2. Arctic Monkeys: de Britse indierockband kreeg het publiek moeiteloos op z'n hand en zette de wei in vuur en vlam met hits van hun eerste vier albums, plus enkele singles uit hun komende album als bonus. Steengoede rock, sfeer en bier: meer moet dat niet zijn.

3. Mumford & Sons: meer dan enkel de banjo's. Zowel opzwepend als ingetogen getokkel, een lekker ritme en sfeer, veel sfeer. The Vaccines, Vampire Weekend en The Staves mochten mee het podium op voor het toetje: een cover van 'With a Little Help from My Friends' van - jawel - The Beatles.

4. The XX: zoals we ze kennen. Stijl, ingetogen klasse, af. Kippenvel.

5. Vampire Weekend

6. Alt-J: de Britse Mercury Prize-winnaars van 2012 surfen op 'An Awesome Wave', tevens de naam van hun bekroonde album. Pure klasse.

7. Solange: swingende, dansbare melancholie, een meesterwerk van de Amerikaanse singer-songwriter.

8. Primal Scream: perfecte opwarmer voor de Stones.

9. De Amerikaanse folkmuzikant Rodriguez pakte de weide in met z'n originele songs.

10. De Amerikaanse funkhitmachine Chic ft. Nile Rodgers sluit het rijtje af.

(QSS)

Glastonbury, het grootste openlucht muziekfestival ter wereld, heeft intussen een legendarisch status opgebouwd. Vorig jaar nam het festival een sabbatjaar, om dit jaar opnieuw uit te pakken met meer dan 385 optredens en zowat alle grote namen uit de muziekwereld. De meer dan 150.000 toegangskaarten waren in amper één uur en 40 minuten (!) de deur uit. Dit heeft u gemist (of niet, als u één van die 150.000 gelukkigen was): 1. Vreemd genoeg was het het allereerste optreden ooit van The Rolling Stones op Glastonbury. En het was meteen legendarisch - of wat had u gedacht. 2. Arctic Monkeys: de Britse indierockband kreeg het publiek moeiteloos op z'n hand en zette de wei in vuur en vlam met hits van hun eerste vier albums, plus enkele singles uit hun komende album als bonus. Steengoede rock, sfeer en bier: meer moet dat niet zijn. 3. Mumford & Sons: meer dan enkel de banjo's. Zowel opzwepend als ingetogen getokkel, een lekker ritme en sfeer, veel sfeer. The Vaccines, Vampire Weekend en The Staves mochten mee het podium op voor het toetje: een cover van 'With a Little Help from My Friends' van - jawel - The Beatles. 4. The XX: zoals we ze kennen. Stijl, ingetogen klasse, af. Kippenvel. 5. Vampire Weekend 6. Alt-J: de Britse Mercury Prize-winnaars van 2012 surfen op 'An Awesome Wave', tevens de naam van hun bekroonde album. Pure klasse. 7. Solange: swingende, dansbare melancholie, een meesterwerk van de Amerikaanse singer-songwriter. 8. Primal Scream: perfecte opwarmer voor de Stones. 9. De Amerikaanse folkmuzikant Rodriguez pakte de weide in met z'n originele songs. 10. De Amerikaanse funkhitmachine Chic ft. Nile Rodgers sluit het rijtje af. (QSS)