Rudd was in juli veroordeeld tot acht maanden huisarrest en een boete van 120.000 Nieuw-Zeelandse dollars (70.000 euro), nadat hij eerder al schuldig had gepleit over de aanklachten. Rudd was in beroep gegaan omdat hij van mening was dat hij schuldig verklaard had moeten worden zonder veroordeling en zijn straf overdreven was.

Volgens Rudds advocaat, Craig Tuck, zou zijn straf leiden tot grote financiële verliezen omdat hij daardoor niet op tour zou kunnen met AC/DC. Maar het beroep werd dus afgewezen. De rechter was van oordeel dat de gevolgen in verhouding staan tot de ernst van het misdrijf.

"Het is verre van duidelijk dat Rudd een plaats kon krijgen in de groep ten tijde van de misdrijven, vanwege zijn drugsverslaving en gemoedstoestand", aldus de rechter in een schriftelijke verklaring. "Zelfs met deze veroordeling kan Rudd werken als sessiemuzikant en concerten spelen in Nieuw-Zeeland en andere landen." De vroegere AC/DC-drummer Chris Slade verving Rudd tijdens hun Rock or Bust-tour dit jaar. (BELGA)

Rudd was in juli veroordeeld tot acht maanden huisarrest en een boete van 120.000 Nieuw-Zeelandse dollars (70.000 euro), nadat hij eerder al schuldig had gepleit over de aanklachten. Rudd was in beroep gegaan omdat hij van mening was dat hij schuldig verklaard had moeten worden zonder veroordeling en zijn straf overdreven was.Volgens Rudds advocaat, Craig Tuck, zou zijn straf leiden tot grote financiële verliezen omdat hij daardoor niet op tour zou kunnen met AC/DC. Maar het beroep werd dus afgewezen. De rechter was van oordeel dat de gevolgen in verhouding staan tot de ernst van het misdrijf. "Het is verre van duidelijk dat Rudd een plaats kon krijgen in de groep ten tijde van de misdrijven, vanwege zijn drugsverslaving en gemoedstoestand", aldus de rechter in een schriftelijke verklaring. "Zelfs met deze veroordeling kan Rudd werken als sessiemuzikant en concerten spelen in Nieuw-Zeeland en andere landen." De vroegere AC/DC-drummer Chris Slade verving Rudd tijdens hun Rock or Bust-tour dit jaar. (BELGA)