Volgens zijn vrouw overleed David in een ziekenhuis in LA door een beroerte. Dat bericht de Los Angeles Times.

David was 91 jaar. Hal David schreef zijn beroemdste songs samen met componist Burt Bacharach. De twee hielpen Marty Robbins in 1957 aan een hit met "The story of my life", en Perry Como in 1958 met "Magic moments". The Beatles zongen in 1961 "Baby it's you". Voor Dianne Warwick schreven David en Bacharach tientallen succesnummers, waaronder "Walk on by", "I say a little prayer" en "I'll never fall in love again".

Ook schreven ze filmmuziek. Voor hun hit "Raindrops keep fallin on my head" in de western "Butch Cassidy and the Sundance Kid" kregen ze in 1970 een Oscar. (Belga/KVDA)

Volgens zijn vrouw overleed David in een ziekenhuis in LA door een beroerte. Dat bericht de Los Angeles Times. David was 91 jaar. Hal David schreef zijn beroemdste songs samen met componist Burt Bacharach. De twee hielpen Marty Robbins in 1957 aan een hit met "The story of my life", en Perry Como in 1958 met "Magic moments". The Beatles zongen in 1961 "Baby it's you". Voor Dianne Warwick schreven David en Bacharach tientallen succesnummers, waaronder "Walk on by", "I say a little prayer" en "I'll never fall in love again". Ook schreven ze filmmuziek. Voor hun hit "Raindrops keep fallin on my head" in de western "Butch Cassidy and the Sundance Kid" kregen ze in 1970 een Oscar. (Belga/KVDA)