Na een korte akoestische tournee houdt de Gentse popgroep Das Pop het een jaartje voor bekeken. Dat had de band eerder al aangekondigd. Frontman Bent Van Looy zou zich dit jaar focussen op het drumstel van Soulwax. Hij wordt immers de nieuwe drummer van de electrorockband van de broers Stephen en David Dewaele. Maar er is meer. In maart verschijnt Round the Bend, het eerste soloalbum van de man met de eeuwige te korte pantalon.

Zeven jaar in Parijs wonen kan al aardig wat inspiratie opleveren. Dat blijkt alvast uit de 12 nummers die Van Looy na zijn verhuis naar de Lichtstad in alle stilte neerpende. Met de ideeën die hij verzamelde in La Ville d'Amour trok hij naar het zonnige Los Angeles, waar hij ze een voor een inblikte met producer Jason Falkner, bekend van onder meer Beck en Air.

Shadow of a Man

De muziek op de nieuwe plaat is naar eigen zeggen 'akoestischer en intiemer' dan de nummers die Das Pop tot dusver op de mensheid heeft losgelaten. Debuutsingle 'Shadow of a Man' klinkt alvast veelbelovend en is doorspekt van de weemoed en sensibiliteit. Documentairemaker Dimitri Van Zeebroeck nam de videoclip voor zijn rekening.

Bent Van Looy richtte in 1994 zijn band Das Pop op, waarmee hij in 1998 Humo's Rock Rally won. Dankzij nummers als Wings en Never Get Enough werden ze een graag geziene gast op de Vlaamse podia. In 2009 speelde Van Looy mee in De Slimste Mens ter wereld, waar hij een van de publiekslievelingen was. Hij eindigde als derde in het spel.

Hoe de rest van de nummers op zijn solodebuutplaat klinken, weet u vanaf 22 maart. Dan ligt Round the Bend in de winkelrekken.

Na een korte akoestische tournee houdt de Gentse popgroep Das Pop het een jaartje voor bekeken. Dat had de band eerder al aangekondigd. Frontman Bent Van Looy zou zich dit jaar focussen op het drumstel van Soulwax. Hij wordt immers de nieuwe drummer van de electrorockband van de broers Stephen en David Dewaele. Maar er is meer. In maart verschijnt Round the Bend, het eerste soloalbum van de man met de eeuwige te korte pantalon. Zeven jaar in Parijs wonen kan al aardig wat inspiratie opleveren. Dat blijkt alvast uit de 12 nummers die Van Looy na zijn verhuis naar de Lichtstad in alle stilte neerpende. Met de ideeën die hij verzamelde in La Ville d'Amour trok hij naar het zonnige Los Angeles, waar hij ze een voor een inblikte met producer Jason Falkner, bekend van onder meer Beck en Air. Shadow of a Man De muziek op de nieuwe plaat is naar eigen zeggen 'akoestischer en intiemer' dan de nummers die Das Pop tot dusver op de mensheid heeft losgelaten. Debuutsingle 'Shadow of a Man' klinkt alvast veelbelovend en is doorspekt van de weemoed en sensibiliteit. Documentairemaker Dimitri Van Zeebroeck nam de videoclip voor zijn rekening. Bent Van Looy richtte in 1994 zijn band Das Pop op, waarmee hij in 1998 Humo's Rock Rally won. Dankzij nummers als Wings en Never Get Enough werden ze een graag geziene gast op de Vlaamse podia. In 2009 speelde Van Looy mee in De Slimste Mens ter wereld, waar hij een van de publiekslievelingen was. Hij eindigde als derde in het spel. Hoe de rest van de nummers op zijn solodebuutplaat klinken, weet u vanaf 22 maart. Dan ligt Round the Bend in de winkelrekken.