De R&B-ster bracht veertien jaar lang geen studioalbum uit, maar maakt nu een soulvolle comeback met het nummer Sugah Daddy.

In 2012 vertelde Questlove aand Rolling Stone dat het nieuwe album een totaal nieuwe ervaring zou zijn voor de fans van D'Angelo. 'Het gaat een vergelijkbare sensatie teweegbrengen als 'Dirty Mind' van Prince. De laatste jaren heeft hij David Bowie, Led Zeppelin, de Beatles, Pet Sounds, Captain Beefheart en Zappa ontdekt,' verklapte hij.

D'Angelo wordt vaak onder de noemer neo-soul geplaatst. Een term die hij respecteert, maar niet helemaal vindt passen bij zijn oeuvre. 'Door dingen te labelen, stop je ze in een hokje. Je wil als artiest kunnen groeien en niet door anderen gelabeld worden,' aldus de artiest. Beluister hieronder het nieuwe, al dan niet neo-soul, nummer.

De R&B-ster bracht veertien jaar lang geen studioalbum uit, maar maakt nu een soulvolle comeback met het nummer Sugah Daddy. In 2012 vertelde Questlove aand Rolling Stone dat het nieuwe album een totaal nieuwe ervaring zou zijn voor de fans van D'Angelo. 'Het gaat een vergelijkbare sensatie teweegbrengen als 'Dirty Mind' van Prince. De laatste jaren heeft hij David Bowie, Led Zeppelin, de Beatles, Pet Sounds, Captain Beefheart en Zappa ontdekt,' verklapte hij. D'Angelo wordt vaak onder de noemer neo-soul geplaatst. Een term die hij respecteert, maar niet helemaal vindt passen bij zijn oeuvre. 'Door dingen te labelen, stop je ze in een hokje. Je wil als artiest kunnen groeien en niet door anderen gelabeld worden,' aldus de artiest. Beluister hieronder het nieuwe, al dan niet neo-soul, nummer.