Vorig weekend, tijdens haar set op Pukkelpop (lees hier het oordeel van onze recensent), speelde Whitley al een aantal nieuwe nummers. Nu heeft ze dus een single uitgebracht, die vooruitloopt op haar nieuwe plaat. Die komt op 23 oktober uit, zal Porta Bohemica heten en is de opvolger van Fourth Corner, Whitleys bejubelde debuutplaat. Het nieuwe album komt uit bij Unday Records, het platenlabel uit Gent dat ook Flying Horseman, Dans Dans, I will, I swear en Het Zesde Metaal onder zijn hoede heeft.

De zangeres kondigde ook een clubtournee aan, die ze op 30 november aftrapt in de Ancienne Belgique. Daarna staat Whitley onder andere in Amsterdam, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en Zürich. (JVL)

Vorig weekend, tijdens haar set op Pukkelpop (lees hier het oordeel van onze recensent), speelde Whitley al een aantal nieuwe nummers. Nu heeft ze dus een single uitgebracht, die vooruitloopt op haar nieuwe plaat. Die komt op 23 oktober uit, zal Porta Bohemica heten en is de opvolger van Fourth Corner, Whitleys bejubelde debuutplaat. Het nieuwe album komt uit bij Unday Records, het platenlabel uit Gent dat ook Flying Horseman, Dans Dans, I will, I swear en Het Zesde Metaal onder zijn hoede heeft.De zangeres kondigde ook een clubtournee aan, die ze op 30 november aftrapt in de Ancienne Belgique. Daarna staat Whitley onder andere in Amsterdam, Parijs, Berlijn, Kopenhagen en Zürich. (JVL)