Dit jaar is het exact 45 jaar geleden dat het avant-gardealbum 'White Light/White Heat' van The Velvet Underground werd uitgebracht. Universal viert dat met een deluxe-editie van de invloedrijke langspeler. De driedubbelaar werd mee samengesteld door de onlangs overleden Lou Reed en John Cale.

'White Light/White Heat 45th Anniversary Super Deluxe Edition' bevat 30 songs, waaronder geremasterde en onuitgebrachte versies van originele nummers, aangevuld met een liveconcert in New York in 1967 en de laatste studiosessie van Cale vóór hij brak met de band.

Een van de livenummers is deze 'I'm Not A Young Man Anymore', geschreven door Reed en nooit eerder uitgebracht, zelfs niet op een bootleg.

De special edition ligt vanaf 3 december in de winkel (en misschien binnenkort onder uw kerstboom). (DB)

Dit jaar is het exact 45 jaar geleden dat het avant-gardealbum 'White Light/White Heat' van The Velvet Underground werd uitgebracht. Universal viert dat met een deluxe-editie van de invloedrijke langspeler. De driedubbelaar werd mee samengesteld door de onlangs overleden Lou Reed en John Cale. 'White Light/White Heat 45th Anniversary Super Deluxe Edition' bevat 30 songs, waaronder geremasterde en onuitgebrachte versies van originele nummers, aangevuld met een liveconcert in New York in 1967 en de laatste studiosessie van Cale vóór hij brak met de band. Een van de livenummers is deze 'I'm Not A Young Man Anymore', geschreven door Reed en nooit eerder uitgebracht, zelfs niet op een bootleg. De special edition ligt vanaf 3 december in de winkel (en misschien binnenkort onder uw kerstboom). (DB)