De opvolger van het titelloze debuutalbum van Grinderman - rockformatie van Nick Cave en drie van zijn Bad Seeds - ligt in september in de winkels. Dankzij het wereldwijde web kan je de eerste single 'Heathen Child' nu al beluisteren!

Heathen Child by MuteRecords

'Heathen Child' komt op 6 september uit. De B-kant bevat een andere versie van het nummer, getiteld 'Super Heathen Child'. Daarop zal een gitaarsolo van niemand minder dan Robert Fripp - een Britse gitarist die met onder meer David Bowie, Brian Eno en David Byrne samenwerkte - te horen zijn.

De full-cd - 'Grinderman 2' - verschijnt op 13 september. Een maand later - op 17 en 18 oktober - komen Nick Cave en de zijnen die plaat tot twee keer toe voorstellen in een uitverkochte Ancienne Belgique.

Michael Ilegems

De opvolger van het titelloze debuutalbum van Grinderman - rockformatie van Nick Cave en drie van zijn Bad Seeds - ligt in september in de winkels. Dankzij het wereldwijde web kan je de eerste single 'Heathen Child' nu al beluisteren! Heathen Child by MuteRecords 'Heathen Child' komt op 6 september uit. De B-kant bevat een andere versie van het nummer, getiteld 'Super Heathen Child'. Daarop zal een gitaarsolo van niemand minder dan Robert Fripp - een Britse gitarist die met onder meer David Bowie, Brian Eno en David Byrne samenwerkte - te horen zijn. De full-cd - 'Grinderman 2' - verschijnt op 13 september. Een maand later - op 17 en 18 oktober - komen Nick Cave en de zijnen die plaat tot twee keer toe voorstellen in een uitverkochte Ancienne Belgique. Michael Ilegems