De gedachte achter de nachtelijke opnames zijn heel simpel. Jansegers: "Het klinkt heel cliché, maar muzikanten zijn 's nachts vaak productiever. Ze treden 's avonds op, gaan dan feesten en slapen uit. Onze ondervinding is dat die donkere setting wel goed werkt. We gebruiken slechts één lamp om bij te lichten. Voor de rest rekenen we op al het natuurlijk licht van de maan en dergelijke. Dat komt de intieme setting die we willen bereiken zeker ten goede."

Het project concentreert zich op jonge, Belgische bands. "We proberen groepen te zoeken die net voor hun doorbraak staan. We werken samen met Boost, een jongerenplatform van de VRT, dat deel uitmaakt van OP12. Daarom proberen we ook mensen te selecteren die nog geen dertig jaar zijn. We willen later wel eens een special maken, met Will Tura bijvoorbeeld. Nog een reden voor de jeugdige instelling is dat we werkelijk crossmediaal werken. Je kan ons terugvinden op YouTube, worden uitgezonden in Select op StuBru en komen bij OP12 op tv. Zo kunnen de groepen nieuwe fans bereiken."

Momenteel kan je al twee Night Time Sessions bekijken.

Gepetto & The Whales

Deze Belgische Indie-groep beet de spits af. De vijf jongens schopten het in 2012 tot in de finale van Humo's Rock Rally en datzelfde jaar verscheen hun eerste album 'People of Galicove'. Bekijk hieronder hun Night Time Session aan het DOK in Gent.

Hydrogen Sea

Het Brusselse duo (Birsen Uçar & PJ Seaux) bracht hun eerste ep, 'Court The Dark', uit in maart 2014. Ondertussen tourden ze al rond als voorprogramma van Gabriël Rios. Op het dak van Studio Raygun in Brussel spelen zij een akoestische versie van 'Only Oleanders'.

Night Time Sessions is elke donderdag te zien OP12 en te beluisteren in Select op StuBru. Volgende week is het de beurt aan I Will I Swear. (WH)

De gedachte achter de nachtelijke opnames zijn heel simpel. Jansegers: "Het klinkt heel cliché, maar muzikanten zijn 's nachts vaak productiever. Ze treden 's avonds op, gaan dan feesten en slapen uit. Onze ondervinding is dat die donkere setting wel goed werkt. We gebruiken slechts één lamp om bij te lichten. Voor de rest rekenen we op al het natuurlijk licht van de maan en dergelijke. Dat komt de intieme setting die we willen bereiken zeker ten goede."Het project concentreert zich op jonge, Belgische bands. "We proberen groepen te zoeken die net voor hun doorbraak staan. We werken samen met Boost, een jongerenplatform van de VRT, dat deel uitmaakt van OP12. Daarom proberen we ook mensen te selecteren die nog geen dertig jaar zijn. We willen later wel eens een special maken, met Will Tura bijvoorbeeld. Nog een reden voor de jeugdige instelling is dat we werkelijk crossmediaal werken. Je kan ons terugvinden op YouTube, worden uitgezonden in Select op StuBru en komen bij OP12 op tv. Zo kunnen de groepen nieuwe fans bereiken."Momenteel kan je al twee Night Time Sessions bekijken.Gepetto & The WhalesDeze Belgische Indie-groep beet de spits af. De vijf jongens schopten het in 2012 tot in de finale van Humo's Rock Rally en datzelfde jaar verscheen hun eerste album 'People of Galicove'. Bekijk hieronder hun Night Time Session aan het DOK in Gent.Hydrogen SeaHet Brusselse duo (Birsen Uçar & PJ Seaux) bracht hun eerste ep, 'Court The Dark', uit in maart 2014. Ondertussen tourden ze al rond als voorprogramma van Gabriël Rios. Op het dak van Studio Raygun in Brussel spelen zij een akoestische versie van 'Only Oleanders'.Night Time Sessions is elke donderdag te zien OP12 en te beluisteren in Select op StuBru. Volgende week is het de beurt aan I Will I Swear. (WH)