'Politiek of maatschappelijk geëngageerde vrouwen hoeven niet altijd van het type Kristien Hemmerechts of Zuster Monica te zijn. Neem nu Mathangi 'Maya' Arulpragasam, kortweg M.I.A. Militanter vind je ze niet - Maya is een toegewijde Tamiltijgerin - maar op háár tronie woekert geen lipbegroeiing, aan háár tater ontsnappen geen protserige praatjes en uit háár pen vloeien geen feministische kutboeken.

Jawel, ook Maya doet kond van haar onvrede met Het Systeem en haar kritiek op De Wereld, maar ze verklankt dat ongenoegen wel in compromisloze grime, broeierige dancehall en verschroeiende elektrotrash. Wie overigens dacht dat haar grote doorbraak of haar recente moederschap daar verandering in zouden brengen - de Tamiltijgerin heeft vorig jaar een welp geworpen - heeft verkeerd gedacht. M.I.A. is er sinds het mainstreamsucces van Paper Planes alleen maar vastberadener, strijdvaardiger en krijgszuchtiger op geworden.'

Leest u gerust de rest van de CD-recensie van Vincent Byloo hier.

Maar misschien eerst eens gratis en integraal het volledige nieuwe M.I.A album '/\/\ /\ Y /\'checken? Dat kan! Op M.I.A's MySpace. Hoera!

'Politiek of maatschappelijk geëngageerde vrouwen hoeven niet altijd van het type Kristien Hemmerechts of Zuster Monica te zijn. Neem nu Mathangi 'Maya' Arulpragasam, kortweg M.I.A. Militanter vind je ze niet - Maya is een toegewijde Tamiltijgerin - maar op háár tronie woekert geen lipbegroeiing, aan háár tater ontsnappen geen protserige praatjes en uit háár pen vloeien geen feministische kutboeken. Jawel, ook Maya doet kond van haar onvrede met Het Systeem en haar kritiek op De Wereld, maar ze verklankt dat ongenoegen wel in compromisloze grime, broeierige dancehall en verschroeiende elektrotrash. Wie overigens dacht dat haar grote doorbraak of haar recente moederschap daar verandering in zouden brengen - de Tamiltijgerin heeft vorig jaar een welp geworpen - heeft verkeerd gedacht. M.I.A. is er sinds het mainstreamsucces van Paper Planes alleen maar vastberadener, strijdvaardiger en krijgszuchtiger op geworden.' Leest u gerust de rest van de CD-recensie van Vincent Byloo hier. Maar misschien eerst eens gratis en integraal het volledige nieuwe M.I.A album '/\/\ /\ Y /\'checken? Dat kan! Op M.I.A's MySpace. Hoera!