'Hesitations Mark', het nieuwe album van Nine Inch Nails, kan al volledig beluisterd worden via iTunes nog vóór de langspeler in de winkel ligt. 'Het laatste jaar heb ik met fulltime met Atticus Ross en Alan Moulder gewerkt aan de nieuwe langspeler van Nine Inch Nails', zegt frontman Trent Reznor in de aanloop naar de officiële release. 'Ik ben blij dat het album in kannen en kruiken is. En hij klinkt verdomd goed.'

'Hesitations Mark', de eerste NIN-plaat in vijf jaar tijd, is naar eigen zeggen een pak electronischer dan wat we doorgaans van Nine Inch Nails voorgeschoteld krijgen. 'Die sound was voor mij alleszins spannender dan de knallende drums op de vorige albums', zegt hij. De recente single 'Came Back Haunted' bezorgde Reznor zelfs het meest intense moment uit zijn NIN-loopbaan. En dat wil wat zeggen.

Reznor surft al een tijdje op de electronica-wave, getuige het donker album 'Welcome Oblivion' die hij afleverde met 'How To Destroy Angels', een nevenproject met vrouwlief Mariqueen Maandig en Atticus Ross. Met Ross voorzag hij de films 'The Social Network' en 'The Girl with the Dragon Tattoo' van uitstekende (ambient-)soundtracks.

'Hesitations Mark' komt uit op 3 september. (DB)

'Hesitations Mark', het nieuwe album van Nine Inch Nails, kan al volledig beluisterd worden via iTunes nog vóór de langspeler in de winkel ligt. 'Het laatste jaar heb ik met fulltime met Atticus Ross en Alan Moulder gewerkt aan de nieuwe langspeler van Nine Inch Nails', zegt frontman Trent Reznor in de aanloop naar de officiële release. 'Ik ben blij dat het album in kannen en kruiken is. En hij klinkt verdomd goed.''Hesitations Mark', de eerste NIN-plaat in vijf jaar tijd, is naar eigen zeggen een pak electronischer dan wat we doorgaans van Nine Inch Nails voorgeschoteld krijgen. 'Die sound was voor mij alleszins spannender dan de knallende drums op de vorige albums', zegt hij. De recente single 'Came Back Haunted' bezorgde Reznor zelfs het meest intense moment uit zijn NIN-loopbaan. En dat wil wat zeggen.Reznor surft al een tijdje op de electronica-wave, getuige het donker album 'Welcome Oblivion' die hij afleverde met 'How To Destroy Angels', een nevenproject met vrouwlief Mariqueen Maandig en Atticus Ross. Met Ross voorzag hij de films 'The Social Network' en 'The Girl with the Dragon Tattoo' van uitstekende (ambient-)soundtracks.'Hesitations Mark' komt uit op 3 september. (DB)