Op het tweede Magnus-album is het nog wachten tot 1 september, maar de eerste single is er al. 'Singing Man', met ook Editors-frontman Tom Smith achter de microfoon, is pure new wave.

'Where Neon Goes To Die' - de opvolger van 'The Body Gave You Everything' uit 2004 - zal ook gastbijdragen bevatten van David Eugene Edwards (zie Wovenhand en 16 Horsepower), Selah Sue, Blaya (Buraka Som Sistema) en Tim Vanhamel. Een samenwerking met De Jeugd Van Tegenwoordig wordt rond de kerstperiode als een aparte single uitgebracht, zeiden Tom Barman en CJ Bolland op Studio Brussel.

Live krijgt het duo assistentie van Tim Vanhamel (gitaar), Christophe Claeys (ex-Balthazar, drums) en Joris Caluwaerts (Zita Swoon, keyboard).

De tournee van Magnus gaat op 21 juni van start gaat in Utrecht (TivoliVredenburg) en passeert daarna langs onder meer Couleur Café (29 juni), Puurs Live (25 juli), Pukkelpop (14 augustus) en Feest in het Park (22 augustus).

Op het tweede Magnus-album is het nog wachten tot 1 september, maar de eerste single is er al. 'Singing Man', met ook Editors-frontman Tom Smith achter de microfoon, is pure new wave. 'Where Neon Goes To Die' - de opvolger van 'The Body Gave You Everything' uit 2004 - zal ook gastbijdragen bevatten van David Eugene Edwards (zie Wovenhand en 16 Horsepower), Selah Sue, Blaya (Buraka Som Sistema) en Tim Vanhamel. Een samenwerking met De Jeugd Van Tegenwoordig wordt rond de kerstperiode als een aparte single uitgebracht, zeiden Tom Barman en CJ Bolland op Studio Brussel. Live krijgt het duo assistentie van Tim Vanhamel (gitaar), Christophe Claeys (ex-Balthazar, drums) en Joris Caluwaerts (Zita Swoon, keyboard). De tournee van Magnus gaat op 21 juni van start gaat in Utrecht (TivoliVredenburg) en passeert daarna langs onder meer Couleur Café (29 juni), Puurs Live (25 juli), Pukkelpop (14 augustus) en Feest in het Park (22 augustus).