Op 30 september zal de vierde langspeelplaat Atrocity Exhibition van Danny Brown in zijn volledigheid worden gelost. Voorlopig moet het publiek zich tevreden stellen met een single waarvoor de rapper met het karakteristieke kapsel en ditto gebit enkele veelbelovende namen uit de hiphop-wereld heeft opgetrommeld. De albumtitel komt van een van Joy Division's nummers, dat op zijn beurt de naam van een roman van J.G. Gallard leende. Eerder liet Danny Brown al weten dat hij voor 70 000 dollar aan hiphop-samples gebruikt op Atrocity Exhibition. "Ik wilde tijdloze muziek maken, dus ik wist dat ik enkele dollars zou moeten uitgeven", aldus de rapper.

Het is de eerste keer dat Brown samenwerkte met Earl Sweatshirt en Kendrick Lamar. Wel rapte de hiphop-artiest eerder al een eindje mee op de nummers 'Terrorist threats' en 'Ride Slow' van Ab-Soul. Op Atrocity Exhibition zullen nog andere samenwerkingen te horen zijn met onder meer gevestigde waarden, zijnde B-Real van Cypress Hill, én fris talent, zoals opkomende artieste Kelela.

Danny Brown speelt op 19 november in muziekcentrum Trix in Antwerpen.

Op 30 september zal de vierde langspeelplaat Atrocity Exhibition van Danny Brown in zijn volledigheid worden gelost. Voorlopig moet het publiek zich tevreden stellen met een single waarvoor de rapper met het karakteristieke kapsel en ditto gebit enkele veelbelovende namen uit de hiphop-wereld heeft opgetrommeld. De albumtitel komt van een van Joy Division's nummers, dat op zijn beurt de naam van een roman van J.G. Gallard leende. Eerder liet Danny Brown al weten dat hij voor 70 000 dollar aan hiphop-samples gebruikt op Atrocity Exhibition. "Ik wilde tijdloze muziek maken, dus ik wist dat ik enkele dollars zou moeten uitgeven", aldus de rapper.Het is de eerste keer dat Brown samenwerkte met Earl Sweatshirt en Kendrick Lamar. Wel rapte de hiphop-artiest eerder al een eindje mee op de nummers 'Terrorist threats' en 'Ride Slow' van Ab-Soul. Op Atrocity Exhibition zullen nog andere samenwerkingen te horen zijn met onder meer gevestigde waarden, zijnde B-Real van Cypress Hill, én fris talent, zoals opkomende artieste Kelela.Danny Brown speelt op 19 november in muziekcentrum Trix in Antwerpen.