Een Belg van 33 jaar die sinds jaar en dag fan is van Sonic Youth, heeft één van de 27 gestolen gitaars van zijn favoriete band teruggevonden via eBay.

De gitaar die op 4 juli 1999 ook in de gestolen truck van de de experimentele noise rock-band uit New York lag, is net als alle andere exemplaren van onschatbare waarde. Ze werden immers door de bandleden op maat gemaakt om het specifiek Sonic Youth-geluid te creëren.

De Belg, zelf ook gitaarkenner, vond op de veilingsite de witte Fender Jazzmaster, waarmee Thurston Moore op nummers als 'Bull in the Heather' en 'Dirty Boots' tokkelde. Hij bracht gitarist Lee Ranaldo, waarmee hij in het verleden al contact had, op de hoogte. En zo kwam het kostbare instrument opnieuw bij de eigenaar.

De andere gitaar werd gevonden in een Amerikaans pandjeshuis. Het zijn intussen het zesde en zevende exemplaaar die sinds de mysterieuze verdwijning opduiken. (DB)

Een Belg van 33 jaar die sinds jaar en dag fan is van Sonic Youth, heeft één van de 27 gestolen gitaars van zijn favoriete band teruggevonden via eBay.De gitaar die op 4 juli 1999 ook in de gestolen truck van de de experimentele noise rock-band uit New York lag, is net als alle andere exemplaren van onschatbare waarde. Ze werden immers door de bandleden op maat gemaakt om het specifiek Sonic Youth-geluid te creëren. De Belg, zelf ook gitaarkenner, vond op de veilingsite de witte Fender Jazzmaster, waarmee Thurston Moore op nummers als 'Bull in the Heather' en 'Dirty Boots' tokkelde. Hij bracht gitarist Lee Ranaldo, waarmee hij in het verleden al contact had, op de hoogte. En zo kwam het kostbare instrument opnieuw bij de eigenaar. De andere gitaar werd gevonden in een Amerikaans pandjeshuis. Het zijn intussen het zesde en zevende exemplaaar die sinds de mysterieuze verdwijning opduiken. (DB)