De videoclip is van de hand van Michel Gondry, bij het grote publiek bekend als de regisseur van de sciencefiction-cultfilm Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Gondry werkte eerder al samen met Jack en Meg White voor onder meer de door Lego geïnspireerde stop-motionvideoclip van Fell in Love with a Girl, uit 2001. De video voor City Lights is volgens Whites platenfirma Third Man Records 'een verrassingsgeschenk' van de regisseur, die de video zonder iemands medeweten opnam en hem pas recentelijk naar het label stuurde.

Bij Third Man omschrijven ze City Lights verder als 'het eerste, wereldwijd verschenen nummer van The White Stripes sinds 2008.' De band ging uit elkaar in 2011. Jack White bracht na de breuk enkele soloplaten uit, rond Meg White bleef het sindsdien stil.

Acoustic Recordings 1998-2016 van Jack White ligt sinds 9 september in de winkel.

(JA)

De videoclip is van de hand van Michel Gondry, bij het grote publiek bekend als de regisseur van de sciencefiction-cultfilm Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Gondry werkte eerder al samen met Jack en Meg White voor onder meer de door Lego geïnspireerde stop-motionvideoclip van Fell in Love with a Girl, uit 2001. De video voor City Lights is volgens Whites platenfirma Third Man Records 'een verrassingsgeschenk' van de regisseur, die de video zonder iemands medeweten opnam en hem pas recentelijk naar het label stuurde.Bij Third Man omschrijven ze City Lights verder als 'het eerste, wereldwijd verschenen nummer van The White Stripes sinds 2008.' De band ging uit elkaar in 2011. Jack White bracht na de breuk enkele soloplaten uit, rond Meg White bleef het sindsdien stil.Acoustic Recordings 1998-2016 van Jack White ligt sinds 9 september in de winkel.(JA)